Νοσοκομείο στο Οντάριο του Καναδά επιτρέπει στα κατοικίδια ζωάκια να επισκέπτονται τους αρρώστούς τους! Για να τους βοηθούν στην βελτίωση της υγείας τους…

Ads

Το νοσοκομείο υιοθέτηση ένα πρόγραμμα που λέγεται «Zachary’s Paws for Healing». Το εμπνεύστηκε η Donna Jenkins από τον 25χρονο ανιψιό της Zachary που επωφελήθηκε σημαντικά από την παρέα των σκυλιών του όταν πάλευε με τον καρκίνο. 

image

image

Ads

«Όταν ο Zachary ήταν στο νοσοκομείο, για πολλές εβδομάδες, πολύ άρρωστος, μετά από μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, με παρακάλεσε να δε το σκύλο του, Chase» εξηγεί η Donna στο Bored Panda. 

«Τρυπώσαμε κρυφά με τον Chase στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η επίδρασή του στην υγεία του Zachary ήταν αξιοσημείωτη. Όταν τελικά κατάλαβε ότι δεν θα επιβιώσει από την ασθένεια, με έβαλε να του ορκιστώ ότι θα δημιουργήσω αυτή την οργάνωση. Κάναμε την πρώτη επίσημη επίσκεψη με κατοικίδιο, τον Σεπτέμβρη του 2015» προσθέτει. 

image

image

«Γνωρίζουμε ότι όταν οι ασθενείς βλέπουν τα ζωάκια τους, αυτό βελτιώνει τις ζωτικές τους λειτουργίες, την κατάθλιψη ή την αίσθηση μοναξιάς που νιώθουν και τους θυμίζει τους λόγους που πρέπει να γίνουν καλά και να γυρίσουν σπίτι» καταλήγει η Donna. 

image

image

Οι επισκέψεις στο νοσοκομεία είναι εβδομαδιαίες κι έχουν διάρκεια μιας ώρας. Τα κατοικίδια καθαρίζονται σχολαστικά πριν μπουν στο νοσοκομείο και δεν πλησιάζουν ασθενείς με τους οποίους δεν έχουν σχέση.