Μεσήλικες και ηλικιωμένοι είναι επί το πλείστον το target group του κοροναϊού σύμφωνα με νέα μελέτη, την πρώτη που έγινε στην ηπειρωτική Κίνα.

Ads

Η μελέτη έρχεται για να επαληθεύσει τις αρχικές εκτιμήσεις σχετικά με τις πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, με τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους μέσης ηλικίας να ανήκουν σε αυτές.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι σχετικές εκτιμήσεις αναφέρονται αναλυτικά στο «Lancet Infectious Diseases» και βασίζονται σε ανάλυση 70.117 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων και κλινικά διαγνωσμένων περιστατικών στην Κίνα, σε συνδυασμό με 689 περιπτώσεις ατόμων θετικών στον ιό από πτήσεις επαναπατρισμού της Ουχάν.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας για επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ήταν 1,38%, αυτό αυξήθηκε απότομα, με σαφώς μεγαλύτερη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες. Συγκεκριμένα από το 0,0016% σε παιδιά κάτω των 10 ετών στο 7,8% (!) σε ανθρώπους 80 και πάνω.

Ads

Η μελέτη έδειξε ότι μόνο το 0,04% των ασθενών ηλικίας 10 ως 19 ετών χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη σε σύγκριση με (περισσότερο από ) το 18% αυτών που ήταν άνω των 80 ετών.