Με ένα κομμάτι γης που δεν αξιοποιείται, η Greenpeace έβαλε στόχο να φτιάξει κάτι κάτι που μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή μας.

Ads

Μαθητές, φοιτητές και δάσκαλοι, άνθρωποι που ψάχνουν ευκαιρίες απασχόλησης, πρόσφυγες, αγρότες και γεωπόνοι, θα δουλέψουν όλοι μαζί για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων μας σε ασφαλή, ποιοτική τροφή.

Τι θα κάνουν;

Θα δημιουργήσουν ένα αγρόκτημα ανοιχτό για ΟΛΟΥΣ, στο οποίο η τροφή θα παράγεται με πρακτικές βιώσιμης γεωργίας και μετά θα μοιράζεται σε όσους δουλεύουν σε αυτό, αλλά και σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Θα καλλιεργείται από ανθρώπους που χρειάζονται εργασία αλλά και από φοιτητές και αγρότες που θέλουν να εκπαιδευτούν στη βιώσιμη γεωργία και θα μπορούν αργότερα να εφαρμόσουν αυτό το παράδειγμα σε όλη τη χώρα.

Ads

Θα είναι ένα αγρόκτημα κατάλληλο και για… φιντανάκια! Μαθητές με τους δασκάλους τους θα μπορούν να γνωρίσουν τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων που μας προσφέρει απλόχερα η φύση και όχι το σούπερ μάρκετ και θα μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσουν λαχανόκηπο στο σχολείο τους. Με όλους αυτούς τους τρόπους θα πάρουμε την τροφή μας στα χέρια μας!

Τι θα μπορείς να κάνεις εσύ στο αγρόκτημα

– Να το επισκεφτείς με τα παιδιά σου και τους φίλους σου για:
– Να δείτε πώς παράγεται η καθαρή τροφή χωρίς μεταλλαγμένα και φυτοφάρμακα
– Να πάρετε χρηστικές πληροφορίες από γεωπόνους για το τι να προσέχετε στις επιλογές σας ως καταναλωτές
– Να μάθετε πώς να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας λαχανόκηπο στη γλάστρα, το μπαλκόνι, τον κήπο και σε ελεύθερους χώρους στην πόλη!
– Να προτείνεις οικογένειες που έχουν ανάγκη και θα μπορούσαν να πάρουν μέρος της σοδειάς.
– Και φυσικά, να βοηθήσεις στη συγκομιδή και σε άλλες αγροτικές εργασίες!

Είναι επείγον να προλάβουμε

Για να μπορέσει η οργάνωση να ξεκινήσει την πρώτη σπορά μέχρι τον Μάρτιο και έτσι να μην χάσουμε αυτή τη χρονιά, πρέπει να γίνουν άμεσα μία σειρά από απαιτητικές εργασίες.

Με τα χρήματα που θα μαζέψουμε όλοι μαζι:

– Θα νοικιάσουμε ή θα αγοράσουμε αγροτικά μηχανήματα όπως τρακτέρ, σκαπτικά, ψεκαστικά και ποτιστικά μηχανήματα, μέχρι τις γιορτές.
– Στις αρχές της νέας χρονιάς, θα κάνουμε εργασίες εξυγίανσης του εδάφους, θα περιφράξουμε το αγρόκτημα και θα προμηθευτούμε σπόρους.
– Θα εξασφαλίσουμε εργασία για έναν γεωπόνο και έναν επιστάτη που θα φροντίσουν τη σωστή οργάνωση και εκτέλεση των εργασιών στο αγρόκτημα.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν

Τα τελευταία χρόνια η Greenpeace έχει οργανώσει δεκάδες εκπαιδευτικές ημερίδες βιώσιμης γεωργίας για αγρότες, έχει επισκεφτεί πρότυπα αγροκτήματα σε κάθε μεριά της χώρας, όπως και σχολεία με λαχανόκηπους. Συνάντησε και πήρε πολύτιμη γνώση από εκατοντάδες καθημερινούς ήρωες που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στα τρόφιμα που δεν γνωρίζουμε ποιος και κυρίως πώς τα παράγει.

Μαζί σε αυτό το αγρόκτημα θα κάνουμε το επόμενο πολύ σημαντικό βήμα.

Θα συμμετέχεις;

Διάλεξε το ποσό που μπορείς να διαθέσεις ώστε τους επόμενους 2 μήνες να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για τις εργασίες και να μην χαθεί αυτή η χρονιά. ​

«Καλλιέργησε μαζί μας αυτό το αγρόκτημα που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκπαίδευση μικρών και μεγάλων. Έλα να βάλουμε μαζί το σπόρο που θα ανθίσει σε όλη τη χώρα και θα αλλάξει τη διατροφή μας προς το καλύτερο!», αναφέρει η Greenpeace στο κάλεσμα της.

Για περισσότερες πληροφορίες ή αν θέλετε να υποστηρίξετε την προσπάθεια της Greenpeace πατήστε εδώ: support-greenpeace.gr