Στα μαλακά έπεσαν οι γυναικολόγοι, οι οποίοι το 2012 δεν βρίσκονταν στις εφημερίες των νοσοκομείων τους με αποτέλεσμα επίτοκος να αναγκαστεί να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική. 

Ads

 
Ειδικότερα, στις 05.00 τα ξημερώματα στις 15 Αύγουστου 2012 μια γυναίκα πήγε να γεννήσει στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Η εφημερεύουσα γυναικολόγος την ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γεννήσει εκεί γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. 
 
Στη συνέχεια εκείνη ήρθε σε επικοινωνία με το νοσοκομείο των Γρεβενών και όπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο γυναικολόγος που εφημέρευε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν βρισκόταν στη θέση του. Ο δε διευθυντής της γυναικολογικής υποστήριξε ότι η εφημερία του ξεκινούσε αργότερα και συγκεκριμένα στις 08.00 το πρωί.
 
Η γυναίκα, η οποία προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη για την περιπέτειά της, αναγκάστηκε να πάει σε ιδιωτική κλινική. Η ΕΔΕ που ακολούθησε διαπίστωσε, σύμφωνα με το Βήμα, ότι υπήρξε παράβαση καθήκοντος και από τους τρεις γυναικολόγους, ωστόσο, οι ποινές ήταν εξαιρετικά επιεικείς.
 
Στη μεν γιατρό της Καστοριάς αποδόθηκε μία έγγραφη επίπληξη, για τον γυναικολόγο του και τον διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής νοσοκομείου των Γρεβενών επιβλήθηκε δέκα και πέντε μέρες στέρηση μισθού αντιστοίχως.