Απίστευτες παρατυπίες με σοβαρό αντίκτυπο στους νοσηλευόμενους εντόπισε η διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί κατά τη διάρκεια αιφνίδιων ελέγχων που πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο για να διαπιστώσει την ετοιμότητα του προσωπικού.

Ads

Σύμφωνα με την ιατρική ιστοσελίδα onmed, μεταξύ άλλων, γιατροί που εφημέρευαν βρίσκονταν στο σπίτι τους και κοιμόντουσαν, ιατρικοί φάκελοι βρέθηκαν κενοί, ενώ εντοπίστηκαν ασθενείς δεμένοι για ώρες σε αντίθεση με όσα αναφέρει το πρωτόκολλο για τον έλεγχό τους. Ένας ασθενής παρέμενε καθηλωμένος για οκτώ ολόκληρες ώρες.

Ειδικότερα σε έλεγχο που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου του 2013, διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους, ενώ μετά από σχετικές ερωτήσεις δεν μπορούσαν καν να δικαιολογήσουν την απουσία τους και κινήθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου οι νόμιμες διαδικασίες.

Ένας στους τρεις φακέλους ασθενών δεν ήταν ενημερωμένος από τον αρμόδιο γιατρό, δηλαδή κάποιοι γιατροί δεν παρακολουθούσαν, όπως ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν, καθημερινά την πορεία των νοσηλευομένων. Τέλος, σύμφωνα πάντα με το onmed, σε άλλο τυχαίο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τους 270 ασθενείς, οι 5 ήταν καθηλωμένοι χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο που προβλέπει έλεγχό τους ανά 2 ώρες.

Ads