Το hangover επιστημονικά εξηγείται από την απώλεια βιταμινών και ηλεκτρολυτών, από διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, από αύξηση της οξικής αλδείνης και της γλουταμίνης, όταν έχει προηγηθεί άμετρη κατανάλωση αλκοόλ. Πως πραγματικά γίνεται αισθητό, δυστυχώς το γνωρίζουμε… Όμως δυο φοιτητές, που και αυτοί το γνώριζαν καλά, βρήκαν ίσως τη λύση για να μη χρειαστεί να ξανανιώσουμε ποτέ έτσι!

Ads

Οι φοιτητές, ο Λιαμ ΜακΚλίντοκ και η Μάργκαρετ Μόρς, μελέτησαν τους λόγους για τους οποίους προκαλείται το hangover και στη συνέχεια τα θρεπτικά συστατικά που το αντιμάχονται. Το συμπέρασμά τους ήταν πως η κατανάλωση αλκοόλ θέτει το ανοσοποιητικό σύστημα σε υπερλειτουργία με αποτέλεσμα να “καεί”. Αυτό οδηγεί σε πτώση των βιταμινών και των υγρών, προκαλώντας το αίσθημα της εξάντλησης.

Κατόπιν έφτιαξαν μια φόρμουλα, την οποία ονόμασαν Mentis. Σε αντίθεση με τα ήδη υπάρχοντα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται λύτρωση από το hangover, το Mentis πρέπει να καταναλώνεται πριν την κατάπωση αλκοόλ και όχι μετά. Η φόρμουλα είναι πλούσια σε αμινοξέα, βιταμίνες και εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, με σκοπό να προσφέρει στον οργανισμό τα εργαλεία να καταπολεμήσει την τοξικότητα του αλκοόλ και εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει αρνητικά.  

Οι δυο φοιτητές ήδη έχουν έρθει σε συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία ώστε να βγει το Mentis στην αγορά! 

Ads