Θεοφάνεια χωρίς ευτράπελα, γκάφες και ενίοτε… ξύλο δεν έχουν νοστιμάδα. 

Ads

Και οι φετινοί εορτασμοί των Θεοφανείων είχαν τα δικά τους. Περιστέρια και… χταπόδια αντί σταυρών, επεμβάσεις της αστυνομίας και του λιμενικού για να χωρίσουν αυτούς που πιάστηκαν στα χέρια και άλλα πολλά. 

Γενική σύρραξη

Ξεκινάμε από το Κιάτο όπου η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα θερμή. Αυτοί που βούτηξαν για το σταυρό πιάστηκαν στα χέρια. Οι αψιμαχίες ξεκίνησαν μέσα στο νερό αλλά συνεχίστηκαν έξω, όπου απειλήθηκε γενική σύρραξη και των παρευρισκομένων. Τελικά επενέβησαν αστυνομία και λιμενικό για να επανέλθει η ηρεμία. 

Βούτηξαν να πιάσουν το περιστέρι αντί για το σταυρό 

Ads

Στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης Άνθιμος υποτίθεται ότι απελευθέρωσε το περιστέρι, το οποίο όμως αντί να πετάξει, κατέληξε στα νερά του Θερμαϊκού. 

Οι επίδοξοι από τους κολυμβητές που ήταν σε… αυξημένη ετοιμότητα βούτηξαν νομίζοντας ότι ήταν ο Σταυρός. Όσοι ήταν έξω άρχισαν να φωνάζουν για να τους ειδοποιήσουν για το λάθος. Τότε  Άνθιμος έριξε το σταυρό και επικράτησε νέα σύγχυση, με τους υπόλοιπους κολυμβητές να σπεύδουν να βουτήξουν για να προλάβουν τους προηγούμενους. Τρόμαξαν και το περιστέρι αλλά τελικά κάποιος κατάφερε να πιάσει το σταυρό. 

Πέθανε το περιστέρι

Το εν λόγω περιστατικό σίγουρα δεν έχει καθόλου πλάκα, έγινε όμως viral καθώς προκάλεσε και σχόλια. Το περιστέρι που κρατούσε στα χέρια του ο Δήμαρχος της Καλαμάτα δεν άντεξε και πέθανε πριν αυτός το απελευθερώσει. 

Ωστόσο, ο Δήμαρχος το… «απελευθέρωσε», με αποτέλεσμα το νεκρό πουλί να πέσει στη θάλασσα. Ακολούθησε σούσουρο και πλήθος σχολίων για το πρωτοφανές επεισόδιο. Οι πολίτες αναρωτήθηκαν εάν το… έπνιξε ο ίδιος ή ήταν νεκρό ήδη στα χέρια του και δεν το αντιλήφθηκε. Ερωτηθείς πάντως απάντησε πως «συμβαίνουν αυτά…»

Μόνο ένας και ντυμένος για το σταυρό στην Καλαμπάκα

Στην Καλαμπάκα μόλις ένας βούτηξε – για την ακρίβεια πήγε με τα πόδια – για το σταυρό στα παγωμένα νερά του Πηνειού. Μπήκε μέσα με τα ρούχα και μέχρι το γόνατο καθώς πέρα από το χαριτωμένο του ζητήματος, κάτι διαφορετικό θα ήταν επικίνδυνο.

Μανταλένα… χωρίς σπρώξιμο 

Στον Πλατανιά Χανίων πάλι το σταυρό που έριξε χωρίς σχοινί στο λιμανάκι ο ιερέας έπιασε η Μαρία Βαρουξάκη, που ήταν αρκετά θαρραλέα για να πέσει στα παγωμένα νερά. Χαρακτήριστηκε… Μανταλένα και έγινε viral.

image

Ποιος σταυρός;

Ο εν λόγω χειμερινός κολυμβητής έγινε θέμα συζήτησης γιατί δεν βούτηξε για το σταυρό αλλά για μπάνιο. Πάντως έπιασε κάτι και συγκεκριμένα ένα χταπόδι. Άγνωστο τι απέγινε μετά… το χταπόδι. 

image