Η δημόσια έκθεση εγκαταστάσεων «Passages Insolites (Ασυνήθεις Διαβάσεις)» έκανε κατάληψη στο Κεμπέκ και μεταμόρφωσε την καναδική πόλη: από αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα που είχαν γίνει ζαρντινιέρες και βιβλιοθήκες βυθισμένες στο έδαφος μέχρι αψίδα από χρυσές μπαγκέτες και ένα χωριό κάτω απ’ την επιφάνεια του νερού στην Bassin Louise στο λιμάνι της πόλης.

Ads

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Vincent Roy και σε συνεργασία με την Assemblée Nationale de Québec, το Grand Théâtre de Québec και τη Citadelle-Musée Royal, η έκθεση «Ασυνήθεις Διαβάσεις» των Exmuro Arts Publics ξετύλιγε και επανασυνέδεε τις γωνιές της πόλης. Ζωγραφισμένα κίτρινα τόξα καθοδηγούσαν ντόπιους και ξένους επισκέπτες στις διάφορες τοποθεσίες των άνω των 20 δημόσιων εγκαταστάσεων από καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο ( https://www.instagram.com/p/CSZSF2whYH5/ ).

Στην όγδοη χρονιά της έκθεσης, για πρώτη φορά χορευτές, μουσικοί, άνθρωποι του τσίρκου, ηθοποιοί και πολυτομεακοί καλλιτέχνες σκόρπισαν χαρά και μαγεία γύρω από τις εγκαταστάσεις. Από τη συνοικία Petit-Champlain μέχρι τη συνοικία του παλιού λιμανιού, αυτή η ολοκαίνουργια εμπειρία ήταν με το ένα πόδι σε κάθε πλευρά του συνόρου μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.