Ο Λουίζ Έβερτον, ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν Βελιγραδίου, ξέσπασε και έκλαψε αδυνατώντας να δεχτεί τα ρατσιστικά συνθήματα που έλεγαν σε βάρος του οπαδοί της αντίπαλης ομάδας.

Ads

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ραντ κόντρα στην Παρτιζάν. Οι οπαδοί της Ραντ, οι γνωστοί νεοναζί της «United Force», κατά τη διάρκεια του αγώνα έβγαζαν κραυγές μαϊμούς και φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του ποδοσφαιριστή της Παρτιζάν.

Ο Λουίζ Έβερτον δεν μίλησε σε όλο το παιχνίδι, όταν όμως ο αγώνας ολοκληρώθηκε κατευθύνθηκε προς τους οπαδούς και τους έδειξε το σήμα της Παρτιζάν, τονίζοντας τη νίκη της ομάδας του με 1-0. Δυστυχώς οι νεοναζί οπαδοί βρήκαν αμέσως υποστήριξη από τους ποδοσφαιριστές της Ραντ, οι οποίοι έσπευσαν να του ζητήσουν το λόγο. Ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων. Τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έληξε.

Οι ποδοσφαιριστές της Ραντ πήγαν προς τους οπαδούς τους και τους χειροκρότησαν, ενώ ο Λουίζ Έβερτον λύγισε από την ένταση της στιγμής και αποχώρησε με δάκρυα. «Υπέφερα σε όλο το διάστημα του αγώνα και εξεπλάγην όταν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά υποστήριξαν τους οπαδούς στο τέλος. Μου επιτέθηκαν όλοι μαζί. Θέλω να το ξεχάσω το συντομότερο δυνατόν. Αγαπώ τη Σερβία, αγαπώ τους ανθρώπους εδώ γι΄αυτό έβαλα τα κλάματα. Σας παρακαλώ, πείτε “ΟΧΙ” στον ρατσισμό» ήταν τα λόγια τού 28χρονου αμυντικού χαφ, ο οποίος πήγε το προηγούμενο καλοκαίρι στη Σερβία, μετά από τρία χρόνια στην Ελβετία.