Μεγάλη ήταν η συναισθηματική φόρτιση του Τζίμι Κίμελ, ο οποίος επέστρεψε στην εκπομπή του κρατώντας τον 7 μηνών γιο του, ο οποίος υποβληθεί σε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς γεννήθηκε με καρδιακή πάθηση. Για να μείνει κοντά στην οικογένειά του ο διάσημος παρουσιαστής έμεινε εκτός εκπομπής για μερικές εβδομάδες.

Ads

Ο Τζίμι Κίμελ από το πρώτο λεπτό του μονόλογού του έκλαιγε, κάνοντας έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση να αποκαταστήσει και να βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών. Πρόκειται για έναν σκοπό που έχει ευαισθητοποιήσει πολύ τον παρουσιαστή ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια της υγείας του γιου του, που γεννήθηκε με καρδιακό πρόβλημα τον περασμένο Απρίλιο.

Ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής που στάθηκε πλάι στο Μπίλι αλλά σε όλα τα «παιδιά ασχέτως οικονομικού εισοδήματος». Η υγεία όλων αυτών των παιδιών κινδυνεύει γιατί πλέον δεν το πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης του Τραμπ αφήνει ακάλυπτους έως και 14 εκ. πολίτες. 
Σημειώνεται, ότι ο μικρός Μπίλι χρειαζόταν μια εγχείρηση αμέσως μετά τη γέννησή του και υπεβλήθη σε ακόμα μία την περασμένη εβδομάδα.