Μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει στη φύση θα έχει ο Λουίτζι, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων, που υλοποιεί ο Αρκτούρος.

Ads

Ο Λουίτζι είναι ένα ορφανό αρκουδάκι, μόλις λίγων μηνών, που σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός ευαισθητοποιημένου πολίτη ο οποίος το εντόπισε να περιπλανιέται στο Εθνικό Δίκτυο Φλώρινας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου, το μετέφερε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησε άμεσα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου και λαμβάνει φροντίδα από την πρώτη στιγμή, καθώς ήταν υποσιτισμένο. Γρήγορα όμως ανέκαμψε πίνοντας γάλα με πολύ μεγάλη όρεξη. Μάλιστα δείχνει να του αρέσει πολύ να παίζει και να κρατάει μία μπάλα που του έχουν δώσει οι φροντιστές του. Έτσι κέρδισε και το όνομά του και στο εξής θα λέγεται Λουίτζι, από τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Μπουφόν.

Ο Λουίτζι αν και έχασε την μητέρα του θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση, αφού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Θα ζήσει για ένα περίπου χρόνο σε ειδικό χώρο χωρίς άλλες αρκούδες όπου θα διδαχθεί από τους φροντιστές του τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση και στη συνέχεια θα επανενταχθεί και πάλι στη φύση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Ήδη πάντως τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αφού είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ανθρώπους.

image

Ads

image