Σε νέο ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα ξέσπασε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Ads

Αυτή τη φορά ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του καναλιού «Ε», όπου αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία έκανε λόγο για «θανάσιμη κατάσταση», «τραγωδία» και «ψυχοπαθολογική εκτροπή».

Αφορμή για το νέο παραλήρημα του Μητροπολίτη αποτέλεσε η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εισάγει στα σχολεία ενημερωτικά προγράμματα για τις έμφυλες ταυτότητες, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το βιολογικό και κοινωνικό φύλο.

Οι τόνοι ήταν από την αρχή της εκπομπής υψηλοί, ωστόσο η ένταση κορυφώθηκε όταν στην τηλεφωνική γραμμή βγήκε να μιλήσει ένας εκπαιδευτικός για το θέμα. Ο Μητροπολίτης πέταξε τελικά τα μικρόφωνα και τα ακουστικά και αποχώρησε φωνάζοντας.

Ads

Νωρίτερα ο Σεραφείμ είχε καταγγείλει ως συκοφάντρια τη παρουσιάστρια της εκπομπής που ανέφερε πως υπάρχουν και ιερείς ομοφυλόφιλοι.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το υπουργείο προτείνει τη διοργάνωση μαθησιακών δραστηριοτήτων όπως «εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση ή άλλη δράση, σύντομα βιωματικά εργαστήρια» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, γύρω από διάφορα θέματα, όπως η διατροφή και η ποιότητα ζωής, η πρόληψη εθισμών και εξαρτήσεων και οι έμφυλες ταυτότητες.  

Στην ενότητα των «Έμφυλων Ταυτοτήτων» οι θεματικές για μαθητές είναι «Σωματικές αλλαγές στην εφηβεία, Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο, Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα, Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών». Προτείνονται επίσης και επιπλέον θεματικές για γονείς και εκπαιδευτικούς: «Φύλο, Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Έμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις με βάση το φύλο στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία, Έμφυλη βία, ενδοοικογενειακή βία και βία κατά των γυναικών, Ομοφοβία και Τρανφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο».