Η Αλίνε Μπραντ είναι μια ιδιαίτερη καλλιτέχνις. Φωτογραφίζει ή κεντάει; Ένα είναι σίγουρο: το αποτέλεσμα που δημιουργεί είναι φανταστικό.  

Ads

Η 34χρονη Βραζιλιάνα είναι, κατά βάση, φωτογράφος. Ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη της και στο να μεγαλώνει τα δύο παιδιά της. Τα οποία, όπως η ίδια λέει, είναι μια συνεχή πηγή έμπνευσης γι’ αυτήν.

Το βασικό εργαλείο για τα έργα της είναι η φωτογραφία. Απεικονίζει γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένους, νεαρούς, παιδιά, σε όλη την απλότητά τους. Τραβά τις φωτογραφίες της με φυσικό φως, χωρίς πολλά εφέ, μαυρόασπρες (καμιά φορά και έγχρωμες), σε ουδέτερο φόντο ή σε περιβάλλον που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε βουκολικό. Δεν αρκείται, ωστόσο, στο να τραβά «γλυκές» φωτογραφίες. Επεμβαίνει σ’ αυτές, με έναν ειδικό τρόπο: υπομονετικά και προσεκτικά τις κεντάει. Κέντημα με έντονα, φωτεινά χρώματα πάνω σε μαυρόασπρη φωτογραφία!

image

Ads

image

Πρόθεσή της είναι να τιμήσει το έργο της συγγραφέος και ψυχαναλύτριας Κλαρίσα Πινκόλα Εστές, προτείνοντας έναν οπτικό παραλληλισμό των γραπτών της.

image

image

Με το κέντημά της, η Αλίνε επανασυνδέει τα μοντέλα της με τη φύση και τα όνειρα. Γιορτάζοντας χαμόγελα και σώματα, μας δίνει μια καθαρή αίσθηση ελευθερίας και ελπίδας. Είμαστε παιδιά, άλλωστε. Όλοι μας.

image

image

image