Ads

 

Τα δελφίνια είναι τόσο έξυπνα, που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Μαθαίνουν, και μεταδίδουν τη γνώση τους στις επόμενες γενιές. Αποφασίζουν μόνα τους με ποιους και πόσο θέλουν να ζήσουν – ή να πεθάνουν, παίρνοντας μια τελευταία αναπνοή.

Στα δελφινάρια αναγκάζονται λόγω πείνας να κάνουν κόλπα. Να γίνονται θέαμα για το ανθρώπινο κέρδος. Ασθένειες, φάρμακα και στρες, τα σκοτώνουν μέρα με τη μέρα.  Ακόμα κι όταν γεννιούνται σε αιχμαλωσία, είναι δυστυχισμένα.

Ads

Επίσης τα δελφίνια, όταν ζουν σε δεξαμενές, ακούν τις φωνές τους να έρχονται πίσω σε εκείνα, ως ηχώ. Κι έτσι αποφασίζουν να μείνουν βουβά, για να μην τρελαθούν…

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/wa tch?v=28RWxrlPDeM]

Εσύ, θα άντεχες να περάσεις όλη σου τη ζωή, σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες; Καταλήγει το βίντεο. Μην συμμετέχεις. Μην αγοράζεις εισιτήριο. Βοήθησε τον φίλο σου να ζήσει ελεύθερος.

Αυτό το τηλεοπτικό σποτάκι αποτελεί μία ιδιωτική πρωτοβουλία που έγινε υπό την αιγίδα των Περιβαλλοντικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων: The Dolphin’s Voice e.V. , iSea & Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος την οποία στηρίζουν επίσης πολλές ακόμη οργανώσεις, τόσο Ελληνικές (ΕΚΠΑΖ, Π.Φ.Π.Ο, Αλκυόνη, Free & Real ) όσο και διεθνείς (Ric o Barry’s Dolphins’ project, Sea Shepherd Cove Guardians, Animalia, Oikeutta eläimille) και το αξιοσημείωτο είναι πως όλοι όσοι εργάστηκαν για την δημιουργία του, εργάστηκαν εθελοντικά.