Τη σημασία του εμβολιασμού για την επαναφορά στην κανονικότητα αναδεικνύουν φοιτητές του ΑΠΘ, σε βίντεο που σκηνοθέτησαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Ads

Στο βίντεο, οι έξι φοιτητές της ιατρικής σχολής καταδεικνύουν τις αρνητικές συνέπειες που είχε ο εγκλεισμός τους στο σπίτι και η αποχή τους από τις αίθουσες τον τελευταίο 1.5 χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Εύα Σαββίδου, τελειόφοιτη της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, που συμμετέχει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μίλησε στο GRTimes.gr και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τους έξι φοιτητές να σκηνοθετήσουν το βίντεο.

«Θέλαμε να αναδείξουμε πώς βιώσαμε πτυχές της καθημερινότητας στη διάρκεια της καραντίνας. Τι μας έλειψε από τα μαθήματα, από την επαφή με τους συμφοιτητές μας, με τους καθηγητές, με τους φίλους μας. Και να περάσουμε με διασκεδαστικό τρόπο ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να εξαναγκάζουμε κάποιον να κάνει το εμβόλιο», ανέφερε.

Ads

Η ίδια στο βίντεο φαίνεται να κάνει ένεση σε ένα… πορτοκάλι, πρακτική που «όντως ακολουθήθηκε στο μάθημα διδασκαλίας των ενέσεων για τους φοιτητές Ιατρικής».

«Όλοι οι συντελεστές του βίντεο είναι εμβολιασμένοι, καθώς και έχουμε λάβει στα γυρίσματα όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας», αναφέρει στο τέλος το βίντεο.