Ο 19χρονος πια Marco Hauenstein από την Ελβετία είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

Ads

Εκείνος γεννήθηκε το 1997 κι έζησε τους πρώτους του μήνες στο νοσοκομείο καθώς λόγω της τοξικομανούς μητέρας του είχε εθιστεί κι ο ίδιος. Εκείνη τον επισκέφθηκε κάποιες φορές μέχρι που το 2000 εξαφανίστηκε εντελώς από τη ζωή του.

Δέκα επτά χρόνια μετά θέλει να μάθει ποια ήταν η γυναίκα που τον γέννησε και τι απέγινε. Κι αφού οι επίσημες αρχές δεν τον βοήθησαν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του στο Facebook με σκοπό να συλλέξει τυχόν στοιχεία για εκείνη.

image

Ads

Όταν έκανε την ανάρτηση δεν πίστευε ότι το θέμα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις. Χιλιάδες χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην Ελβετία και τη Γερμανία, διαμοίρασαν την ιστορία του, κάνοντας την viral, και προκαλώντας ακόμη και το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης.

Μετά από όλη αυτή την δημοσιότητα μια αδελφή της μητέρας του επικοινώνησε τελικά μαζί του και μίλησαν στο τηλέφωνο. «Ήμασταν συναισθηματικά φορτισμένοι, δεν μιλήσαμε πολύ, απλά είπαμε ‘γεια, χαίρομαι τόσο πολύ που σου μιλάω μετά από τόσα χρόνια’», είπε ο Marco στο BBC. Επίσης, έλαβε πληροφορίες για τη γιαγιά του, μία ακόμη θεία του, ακόμη και για την ταυτότητα του πατέρα του.

Πρωταρχικός στόχος του παραμένει να εντοπίσει τη μητέρα του, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί εδώ και 17 χρόνια. Ούτε η αστυνομία, ούτε οι τοπικές αρχές, ούτε οι συγγενείς του έχουν στοιχεία για το πού μπορεί να βρίσκεται.

image

Ο 19χρονος, ωστόσο, δεν το βάζει κάτω.

Συνεχίζει την έρευνα μέσω του Facebook.