Πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις ένα μύθο γύρω από ένα εστιατόριο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει; Και μάλιστα να καταφέρεις να συμπεριληφθεί στα καλύτερα εστιατόρια του Trip Advisor στο Λονδίνο;

Ads

Ο συντάκτης του Βρετανικού Vice, Oobah Butler, κατάφερε να ξεγελάσει το Trip Advisor και όλη τη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, πείθοντάς τους ότι στην αυλή του υπάρχει το πιο εξεζητημένο εστιατόριο της πόλης, με πολύ κόσμο να προσπαθεί να κάνει μια κράτηση στο εστιατόριο το οποίο πραγματικά δεν υπάρχει.

Με τη βοήθεια ενός φωτογράφου αλλά και των κατάλληλων γνωριμιών το υποτιθέμενο εστιατόριο «The Shed at Dulwich» απέκτησε δεκάδες φοβερές κριτικές και κατάφερε να αναδειχθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στο Λονδίνο. Σημειώνεται τα πιάτα τα οποία έδειχναν σαν πεντανόστιμες γκουρμεδιές, στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένα με ταμπλέτες πλυντηρίου, αφρό ξυρίσματος και κεράκια.

image

Ads

image

image

image

image

image

Το εστιατόριο υποθετικά στεγαζόταν στο υπόστεγο του κήπου και ο Butler δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού το οποίο υποτίθεται ότι ακόμα περισσότερο από απλά πιάτα, σέρβιρε συναισθήματα.

image

Μάλιστα ο Butler άρχισε να δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους πελάτες που ήθελαν να κάνουν κράτηση, από εταιρίες τροφίμων που του έστελναν δωρεάν προϊόντα για promo, και μια εταιρία PR που τον διεκδίκησε για να προωθήσει το κατά φαντασίαν εστιατόριο.

image

image

Τελικά ο Butler αποφάσισε μετά από τόση ζήτηση να φτιάξει τον κήπο και να ανοίξει το εστιατόριο για τους περίεργους Λονδρέζους, βάζοντας λίγα τραπεζάκια και φτιάχνοντας λιχουδιές στο φούρνο μικροκυμάτων.

image

image

image

image