Σε μια παροιμιώδη γκάφα υπέπεσαν οι Αμερικάνοι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του FED Cup, του παγκοσμίου κυπέλλου τένις, που ξεκίνησε με τον αγώνα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ads

Κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ο τενόρος απήγγειλε τους στίχους από τον εθνικό ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για την στροφή που ξεκινάει με το «Deutschland, Deutschland über alles…», την οποία χρησιμοποιούσαν ως ύμνο οι Ναζί.  Η εν λόγω στροφή αντικαταστάθηκε από την τρίτη στροφή του «Deutschlandlied».

Οι αθλήτριες της Γερμανίας και οι Γερμανοί φίλαθλοι έλεγαν τους κανονικούς στίχους, ωστόσο ο τενόρος συνέχιζε ακάθεκτος, προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στους παρευρισκόμενους, αλλά και στους διοργανωτές, οι οποίοι συνειδητοποίησαν πολύ αργά τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η Ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη ωστόσο το λάθος είχε προκαλέσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις. «Δεν έχω νιώσει ποτέ μεγαλύτερη ντροπή σε όλη μου τη ζωή. Παίζω στο FED Cup εδώ και 13 χρόνια και αυτό είναι το χειρότερο που μου συνέβη ποτέ. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο», τόνισε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα τενίστρια Αντρέα Πέτκοβιτς (κεντρική φωτογραφία).