Οι μεταλλωρύχοι στην Αστουρία της Ισπανίας συνεχίζουν για πάνω από 2 βδομάδες τις κινητοποιήσεις τους και τις συγκρούσεις με τα ισπανικά ΜΑΤ. Τα ισπανικά κ διεθνή ΜΜΕ υποβαθμίζουν το θέμα.

Ads

Οι μεταλλωρύχοι της περιοχής έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας και στις 18 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί γενική απεργία σε όλα τα ορυχεία της Ισπανίας. Οι μεταλλωρύχοι έχουν προτείνει η 18 Ιούνη να είναι μέρα αλληλέγγυων δράσεων σε όλη την Ισπανία αλλά και διεθνώς!
Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει άμεσα κατά 63% τις επιδοτήσεις που προστάτευαν τα ορυχεία από τον ξένο ανταγωνισμό. Οι επιδοτήσεις ήταν προγραμματισμένο να κοπούν ως το 2018 στα πλαίσια των ελεύθερων αγορών αλλά και της μετάβασης σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Η ισπανική κυβέρνηση χωρίς να ενδιαφερθεί για τους 7000 ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, ξαφνικά, ουσιαστικά διαλύει την μεταλλευτική δραστηριότητα, χωρίς να δώσει καμία διέξοδο στους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που για τις τράπεζες Ισπανία και ΕΕ δίνουν δισεκατομμύρια.

Περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά):
Athens Indymedia
The Week
libcom.org