25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΣΟΥΝΙΟ

Ads

 

Συμπολίτη και συμπολίτισσα
 

Ξέρουμε ότι η μεγάλη σου αγωνία αυτή τη στιγμή είναι η επιβίωσή σου, μπροστά στα ανελέητα και αδιανόητα πριν λίγο μέτρα που επιβάλλουν η ξένη και η ντόπια Τρόικα. Είναι και δικιά μας αγωνία.

Ads

Ξέρουμε ότι μπροστά στην ανάγκη να σώσεις τα του οίκου σου, δυσκολεύεσαι να δεις ή βάζεις σε δεύτερη μοίρα τη μακροπρόθεσμα πιο επικίνδυνη επίθεση που πραγματοποιείται έξω από τη μικρή σου αυλή, στα δημόσια αγαθά.

 

Πάρε όμως ένα λεπτό να σκεφτείς:

Όταν η γη και οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας είναι δικοί μας, θα έρθει η ιστορική στιγμή που με αγώνες πάντα, τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις θα μπορέσουν να αποκατασταθούν. Αν όμως εκείνα ξεπουληθούν, καμιά ελπίδα δε θα υπάρχει πάνω σε καμένη γη. 

 

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι μας τα παίρνουν όλα;

 

Δημόσια και ιδιωτική περιουσία, καθώς και ενεργειακό πλούτο οι ξένοι δανειστές, σε συνεργασία με τους ‘’δικούς μας’’ ολιγάρχες! 

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι σωτήρες τελειώσανε; 

Αν ναι , συμπορεύσου με αυτούς που ξέρουν ότι η σωτηρία είναι στο ‘’όλοι μαζί’’ και κάνε πέρα τους αυτόκλητους προστάτες!

 

Νομίζεις ότι ο εχθρός είναι πιο δυνατός; 

Όμως φοβάται ο Γιάννης το θεριό αλλά πιο πολύ φοβάται το θεριό το Γιάννη! Αν ήξεραν ‘’οι Γιάννηδες’’ πόση δύναμη έχουν!

 

Έλα μαζί μας στους αγώνες και τις δράσεις σε όλους τους δήμους του Σαρωνικού, για να σώσουμε τη δημόσια περιουσία και τις παραλίες μας!

 

Να πούμε ΟΧΙ στις Ριβιέρες των προνομιούχων.

Να πούμε ΟΧΙ άλλο μπετόν στις παραλίες και να μην επιτρέψουμε καμία νέα κατασκευή στις ακτές του Σαρωνικού. Αντίθετα:

Nα απαιτήσουμε την άμεση κατεδάφιση όλων των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών ξεκινώντας από αυτές που ήδη έχουν κριθεί καταδαφιστέες.

Να υπερασπίσουμε το ‘’εκ γενετής’’ προνόμιο να κολυμπάμε ελεύθερα και να λιαζόμαστε στις παραλίες αυτής της υπέροχης χώρας!

 

Θα τους αφήσεις να σου τα πάρουν όλα;

• Να παραχωρήσουν το Ελληνικό και την παραλία του Αγίου Κοσμά με διαδικασίες εξπρές (Fast Truck) και αντί πινακίου φακής, για γιγαντιαίες τουριστικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, γήπεδα γκολφ, καζίνο, μαρίνες κ.α, για τους έχοντες και κατέχοντες; 

• Να παραδώσουν , τον « Αστέρα», το δάσος και την παραλία στο Καβούρι, τις παραλίες στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα και το νησί Φλέβες, στην κερδοσκοπία τους;

• Να τσιμεντοποιήσουν τις αλυκές και το βιότοπο της Αναβύσσου; 

• Να βγάλουν στο σφυρί τις δημόσιες μαρίνες στη Γλυφάδα και το Καλαμάκι, που είναι κερδοφόρες για δήμους;

• Να παραχωρήσουν σε ιδιώτες τις δύο παραλίες του Πειραιά, Βοτσαλάκια και Φρεατίδα, για να ‘’αξιοποιήσουν’’ με το γνωστό αυθαίρετο τρόπο τα ‘’φιλέτα’’ και ν’ αφήσουν σε σένα τα κόκκαλα;

• Να τσιμεντοποιήσουν τα λιπάσματα σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα και να γίνει πίστα ‘’Φόρμουλα 1’’; Οι άνεργοι και εγκλωβισμένοι στο τσιμέντο κάτοικοι της περιοχής αυτό έχουν ανάγκη; 

Nομίζεις ότι τα σχέδια αυτά θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, όπως σου υπόσχεται η κυβέρνηση; Απατάσαι!

 

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

www.saronikossos.wordpress.com
www.enallaktiki-drasi.gr