Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε ,μετά από αίτημά της, με τη Δημοτική αρχή της Λευκάδας.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε υπ’ όψιν της Δημοτικής αρχής το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, με τα

πρόσθετα δυσβάστακτα μνημονιακά χαράτσια για τα ακίνητα ,που βαρύνουν τους πολίτες ,τα οποία έρχονται μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος ,με την απειλή του κοψίματος του ρεύματος από τη ΔΕΗ αν δεν πληρωθούν.

Ενημέρωσε ότι πολλοί Δήμοι της χώρας, που ο αριθμός τους αυξάνει μέρα με τη μέρα, όπως για παράδειγμα της Νέας Ιωνίας, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Περιστερίου, Ίλιον, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού ,Αμαρουσίου, Σαρωνικού, Λάρισας ,κ.λ.π. αναλαμβάνουν δράση με πολλούς τρόπους , υποστηρίζοντας τους δημότες, που δεν έχουν, δεν μπορούν, δεν πληρώνουν, θεωρώντας αντισυνταγματική τη ρύθμιση και τη σχετική μεθόδευση .

Ads

Η μεθόδευση αυτή προωθείται με τρόπο εξαναγκαστικό και αντιδημοκρατικό.

Στόχος πάντα των Δήμων να μη γίνει διακοπή του ρεύματος στους δημότες τους, εξ αιτίας

των μνημονιακών χαρατσιών.

Οι Δήμοι αυτοί εκτός της έμπρακτης μαζικής δράσης ,αναλαμβάνουν να προχωρήσουν και

σε ομαδικές δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος ζήτησε από τη Δημοτική αρχή να φέρει έγκαιρα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας το μεγάλο αυτό πρόβλημα , ώστε ο Δήμος Λευκάδας να στηρίξει έμπρακτα τους δημότες του, ενάντια σε αυτά τα χαράτσια και τον τρόπο που προωθούνται.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 10/11/2011

πηγή : syrizalefkadas.blogspot.com