Ads

Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου

( Άρθρο του Tyler Durden δημοσιευμένο στο zerohedge.com,στις 9/5/2010)


Bertolt Brecht : Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια

Ads

“ Όποιος σήµερα θέλει να πολεµήσει την ψευτιά και την αµάθεια και να γράφει την αλήθεια έχει να ξεπεράσει το λιγότερο πέντε δυσκολίες. Πρέπει να έχει το θ ά ρ ρ ο ς να γράφει την αλήθεια παρόλο που παντού την καταπνίγουν, την ε ξ υ π ν ά δ α να την αναγνωρίσει παρόλο που τη σκεπάζουν παντού, την τ έ χ ν η να την κάνει ευκολοµεταχείριστη σαν όπλο, την κ ρ ί σ η να διαλέξει εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θα αποχτήσει δύναµη, την π ο ν η ρ ι ά να τη διαδώσει ανάµεσά τους. Αυτές οι δυσκολίες είναι µεγάλες για κείνους που γράφουν κάτω από το φασισµό, υπάρχουν όµως και για αυτούς που τους κυνήγησαν ή που έφυγαν, ακόµα και για όσους γράφουν στις χώρες της αστικής ελευθερίας.”

(Συνέδριο για την υπεράσπιση της κουλτούρας, Παρίσι 1935)

ΣΚΗΝΗ 1η

Το Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 η Εφημερίδα “δρόμος της αριστεράς” δημοσιεύει στο τεύχος νο 8, ένα άρθρο με τίτλο “Ένοχη σιωπή για ένα εκκολαπτόμενο colpo grosso ” στο οποίο περιλαμβάνει ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο.

Γράφει, μεταξύ άλλων, το άρθρο του “δρόμου”:

“Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία» παρουσίασε σχέδιο αυστραλο- αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου (private equity fund) που έχει προτείνει εδώ και δύο μήνες στην κυβέρνηση την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 20 έως 25 δισ. ευρώ με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους: spread της τάξης των 125 μονάδων βάσης και τελικό επιτόκιο περίπου 4,40%, έναντι επιτοκίών 6% έως 6,3% με τα οποία έχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δανειστεί περίπου 17 δισ. ευρώ.”

Το άρθρο συνοδεύεται από σκαναρισμένο έγγραφο με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2010 προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με προσφορά αγοράς ληξιπρόθεσμων ελληνικών κρατικών ομολόγων ύψους 20 δις ευρώ.

ΣΚΗΝΗ 2η

Στις 6 Μαϊου 2010 (Την ημέρα που η Κυβέρνηση Παπανδρέου κυρώνει στη Βουλή το “Μνημόνιο”,που η Αθήνα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαού και όλη η χώρα είναι παγωμένη από το θάνατο των τριών εργαζομένων της Marfin Bank μετά τον δολοφονικό εμπρησμό από “αγνώστους” του υποκαταστήματος της τράπεζας στην οδό Σταδίου στις 5.5.2010 ), το blog dosepasa δημοσιεύει μιά σειρά σκαναρισμένα έγγραφα με αλληλογραφία του fund Hayman προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το έγγραφο του “ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ” που υπογράφτηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2010, μεταξύ του Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κο Κλεάνθη Παπαδόπουλο και του εκπροσώπου της Εταιρίας Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων Hayman Κο Αουρέλ Ντέϊβιντ, για την αγορά από τη Hayman μιας νέας έκδοσης κυβερνητικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΣΚΗΝΗ 3η

Στις 9 Μαϊου 2010, ο δημοσιογράφος Tyler Durden δημοσιεύει στο site

 https://www.zerohedge.com

τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το blog dosepasa κάτω από το άρθρο του με τίτλο”The Smoking Gun Document That Could Terminate George Papandreou’s Career” (Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου)

ΣΚΗΝΗ 4η

Στις 2 Ιουνίου 2010, Το δημοσιογραφικό site tvxs.gr, δημοσιεύει την είδηση: “Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον μη δανεισμό της Ελλάδας από fund του εξωτερικού με 1,25%

(Η είδηση θάφτηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης)

Στο άρθρο του tvxs.gr, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα παρακάτω:

“Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, το Hayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω του ΟΔΔΗΧ».

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό.
«Τους έχετε δει προσωπικά; Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός; Που εστάλη η επιστολή; Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση; Γιατί δεν έγινε αποδεκτή προς συζήτηση η πρόταση;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.”

ΣΚΗΝΗ 5η

Σε ποιά ακριβώς έγγραφα αναφέρονται όλοι οι παραπάνω;

Πώς γίνεται μία τόσο σημαντική αποκάλυψη να θαφτεί στη σιωπή και Πώς εξαφανίστηκαν τα έγγραφα από τη δημοσιότητα;

Όλη την ιστορία της διαδρομής και της εξαφάνισης των “εγγράφων φωτιά” αποκάλυψε χτές 17.11.2011 το blog “ για την κοινωνική αριστερά” στο άρθρο του:

Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου ( Άρθρο του Tyler Durden δημοσιευμένο στο zerohedge.com,στις 9/5/2010)

Όλα τα εξαφανισμένα για ενάμισι χρόνο έγγραφα με τις μεταφράσεις τους και την πλήρη σειρά των γεγονότων μπορείτε να παρακολουθήσετε άφωνοι στην παρακάτω διεύθυνση:

https://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/11/tyler-durden-zerohedgecom-952010.html

Τα συμπεράσματα δικά σας.