Πηγή: https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

Ads

Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!!
– Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες

«[…] τις αμέσως προσεχείς ημέρες θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας»[*]. Νίκος Δένδιας, Skai 18/09/2013

Οταν τα ξημερώματα της Τετάρτης 18ης Σεπτεμβρίου 2013 πληροφορηθήκαμε (από εδώ) τη δολοφονία του αντιφασίστα Low Bap δημιουργού Παύλου Φύσσα (Killah P) από τη ναζιστική συμμορία, η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν πως η ημέρα που ξημέρωνε θα οριοθετούσε ένα σημείο καμπής και πλέον, καμία μέρα από εκείνη τη στιγμή και στο εξής δεν επρόκειτο να μοιάζει με καμία από όλες τις προηγούμενες μέρες. Για να το πούμε λίγο σχηματικά, κανείς, πλέον, δεν έχει την πολυτέλεια να μιλάει σε μέλλοντα χρόνο («όταν θα έρθουν») όταν θα θέλει ν’ αναφερθεί στην πασίγνωστη ρήση του Πάστορα Martin Niemoller, «όταν ήρθαν για […], δεν έκανα τίποτα, γιατί δεν ήμουν […]».
Είναι πλέον εδώ. Ηλθαν.

Ads

Ηλθαν, και η ατζέντα τους είναι πολύ συγκεκριμένη:

Η εξόντωση οποιουδήποτε δεν είναι σαν κι αυτούς. Η ναζιστική συμμορία μισεί τον “άλλο”, όχι για πράξεις, όχι για κάτι που έκανε και δεν της αρέσει, αλλά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που έτυχε να γεννηθεί. Και δεν τίθεται καν θέμα, αν ο “άλλος” είναι διαφορετικός. Σημασία έχει ότι και μόνο που υπάρχει ο “υπάνθρωπος”, μολύνει τη “φυλή”. Και γι’ αυτό πρέπει να εξοντωθεί.
 

image

Κάποιο παρόμοιο χαρτί θα μπορούσε να είναι στοιχείο της δικογραφίας γιατί αν δεν κάνουμε κάτι, θ’ αρχίσουμε να τα βλέπουμε μες στα σπίτια μας και στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας.

Ομως, οι επιθέσεις και η βία δεν είναι ο τελικός σκοπός των ναζιστών. Ολοι καταλαβαίνουν, πλέον, ότι, ούτε για “Ελληνες εθνικιστές” πρόκειται, ούτε για (απλούς) οπαδούς του εθνικοσοσιαλισμού ή για θεωρητικούς θιασώτες των ναζιστικών θεωριών περί “ανώτερης ράτσας” [Σ.Σ.: Δεν χρησιμοποιούμε τις λέξεις “ιδεολογία” και “ιδέες” διότι δεν έχουν καμία σχέση με ιδέες -πρόκειται, απλά για τις πρακτικές του μίσους και του θανάτου]. Πρόκειται για ναζί εν ενεργεία, για ναζί στην πράξη, που υλοποιούν την δική τους εκδοχή του “Aufartung (περισσότερα εδώ)

Ο τελικός στόχος τους είναι η κατάληψη της εξουσίας και η επιβολή του δικού τους, χιτλερικού μοντέλου. Οταν ρωτάται ο Φύρερ Μιχαλολιάκος “αν πιστεύει στη δημοκρατία“, η απάντηση είναι στερεότυπη:

«Τι με ρωτάτε, τώρα;;; Αν πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να αντιπροσωπεύεται;;; Φυσικά πρέπει να αντιπροσωπεύεται, αλλά το πολίτευμα που ζούμε δεν μπορεί να είναι δημοκρατία διότι […]» κ.λπ. κ.λπ. και ακολουθεί ένας λίβελλος κατά της δημοκρατίας.

Ο lieutanant (“Λιάκο μου” και “χαιρετίσματα στον Τακάρα“) Κασιδιάρης, επάνω στον ενθουσιασμό του ίσως, δεν κρύβει λόγια:
Δήλωση του κασιδιαρέου σε ξένη εφημερίδα:

Στόχος μας είναι η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, θέλουμε 180 έδρες, ώστε να αλλάξουμε μόνοι μας το Σύνταγμα.

Ετσι, για να μην μείνει καμία αμφιβολία. Δεν θέλουν απλά να κυβερνήσουν. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κυβερνάνε για πάντα και μόνοι τους, Χίτλερ-στάιλ.
Για να μάθουμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε ένα παλαιότερο κείμενο της οργάνωσης, με τίτλο “Χρυσή Αυγή, Καταστατικό”. Εκεί θα μάθουμε για την “Αρχή του Αρχηγού”, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού “Führerprinzip“. Θαυμάστε:

«Εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας [Σ.Σ.: Ωραία ελληνικά ο Μιχαλολιάκος] πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στη μόνη άφθαρτη κι ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την Αρχή του Αρχηγού.
[…]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι η ενσάρκωση της ίδιας της ιστορικής συνείδησης της λαϊκής κοινότητας, ο αξιότερος όλων που με την ενορατική διαύγεια, το πνεύμα θυσίας και το αίσθημα ευθύνης που τον διέπουν [sic] αναλαμβάνει να την οδηγήσει στο πεπρωμένο της.
[…]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο εκλεκτός ταγός […], ο παράκλητος που ενσαρκώνει τη μυστική φωνή του Αίματος, ο διερμηνευτής των κρυφών ελπίδων, των βαθύτερω πόθων και των μυστικών ψιθύρων του λαού, ο υπέροχος απλοποιητής της θεωρίας και ο εξαγνιστής της πράξεως. Είναι ο ηγέτης που στο πρόσωπό του συμβάλλει η συνισταμένη ενιαία βούληση του έθνους.
[…]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός δεν ίσταται πάνω ή δίπλα στο λαό, δεν βρίσκεται μέσα στο λαό· είναι ο ίδιος ο Λαός, είναι η ιστορική του ταυτότητα»

Και αφού εξηγήσουν ότι γι’ αυτούς δεν τίθεται δίλημμα για τον «δημοκρατικό τρόπο διακυβερνήσεως, τον βασιζόμενο στην τυχάρπαστη πλειοψηφία των πολλών», ούτε για τα «σκουληκόβρωτα ερείπια των δημοκρατιών»., ξεκαθαρίζουν:

«Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο επιβλητικό οικοδόμημα […] και η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη: Πιστεύουμε στην Αρχή του Αρχηγού ως θεμέλιο πολιτειακής νομιμότητας […] την οποία θέλουμε να είναι ζώσα, να έχει σάρκα και οστά, να είναι η ενανθρωπισμένη υπόσταση αυτών των ακατάλυτων αξιών του πολιτισμού μας, ο άγρυπνος φρουρός τους, ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας, ο ενσαρκωτής των οραμάτων, ο πρώτος από εμάς, εκείνος που είμαστε εμείς, εκείνος είναι ο Αρχηγός, η ανώτατη Αρχή του Αρχηγού».

Αυτό είναι το “πολίτευμα” που μας ετοιμάζει ο Αριος Ελλην Φύρερ Μιχαλολιάκος, ο ίδιος που ο πρώην υπαρχηγός του Γκέκας, μετά τη ρήξη τους, αποκαλούσε “δραβίδα” (google it).
Στόχος όλοι οι διαφορετικοί, λοιπόν. Πρώτα όσοι “μολύνουν”. Μετά η ίδια η Δημοκρατία. Το λένε και κάπως διαφορετικά:

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη Θρησκεία των δυνατών της Ελληνικής Φυλής»
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-ideologia-mas-ws-proektash-ths-kosmothewrias-mas

και

«Και προειδοποιούμε τα πολιτικά αθύρματα ότι για την αρνησιπατρία τους, η ποινή ούτε αναστέλλεται, ούτε εφεσιβάλλεται!!!…»
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/arnhsipatria-diarkes-ethniko-egklhma

Το ‘χει δηλώσει και ο ίδιος ο “η Αρχή του Αρχηγού”:

«Τα σκουπίδια για το σφουγγάρισμα της εξουσίας».
«Εμείς αν πάρουμε ποτέ την εξουσία, θα την σφουγγαρίζουν καθημερινά χιλιάδες άτομα. Έχουμε πολλούς προς αυτή την αποστολή ήδη καθορισμένους, λοιπόν δεν είναι αυτό το θέμα. Τα σκουπίδια είναι το δεύτερο. Τα ανθρώπινα σκουπίδια είναι το πρώτο.»

Στο 27:57:

https://www.youtube.com/watch?v=q0nJsfzNmxQ

Και να που βρεθήκαμε στο σημείο 0, συνεπώς είναι η ώρα να αναρωτηθούμε “Τι κάνουμε;;;

Κατά τη γνώμη μας, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που η Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει και να σταματήσει να κοιτάει μισοπαράλυτη την επέλαση της φονικής βίας από τα ένοπλα και ένστολα παραστρατιωτικά Τάγματα Εφόδου των ναζήδων, αν θέλει να προστατεύσει τους πολίτες και την ίδια την ύπαρξή της. Κατά τη γνώμη μας, απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι η πλήρης απαγόρευση της λειτουργίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Γνωρίζουμε τη διχογνωμία. Κάποιοι λένε “αν βγει η ΧΑ εκτός νόμου, θα ηρωοποιηθεί και εντός ολίγου, θα γίνει Νόμος η ίδια της” (θα μιλήσουμε γι΄αυτό στη συνέχεια). Και κάποιοι άλλοι λένε ότι πρέπει να ποινικοποιηθούν αυτού του είδους οι οργανώσεις, όπως επίσης και η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε βία.

Προσπαθώντας να συμβάλουμε στη γενικότερη συζήτηση, ανατρέχοντας στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, θα παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία από αυτήν την πολύπλοκη εξίσωση:

# Το Αρθρο 29 Παράγραφος 1 του Συντάγματος ορίζει ότι “η οργάνωση και η δράση των κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελέυθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος“.

# Το 2007, κάποιος Αθανάσιος Δασκαλόπουλος θέλησε να κατεβεί στις εκλογές με όνομα τίτλου του συνδυασμού του “Νέος Φασισμός”. Ο Αρειος Πάγος, και συγκεκριμένα το Α’ Πολιτικό Τμήμα, με την απόφαση 4/2007 της 1/09/2007 αποφάνθηκε πως “φασιστικά κόμματα είναι αντίθετα με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος“.

# Υπάρχει το προηγούμενο της καταδίκης του υπαρχηγού της οργάνωσης Περίανδρου (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου) για την δολοφονική επίθεση εναντίον 3 αριστερών νέων συνδικαλιστών το 1998. Η υπόθεση είχε κριθεί στο Εφετείο (απόφαση 1167/2010 που επικύρωσε την απόφαση 161, 162, 163/2009 του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών) και στο σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης περιγραφόταν με σαφήνεια «η εγκληματική πράξη όχι μόνο του κατηγορούμενου, αλλά μιας δεκαμελούς ομάδας της Χρυσής Αυγής, που έδρασε οργανωμένα και με σχέδιο, από κοινού, με οργανωμένη πρόθεση». Με “δικαστική βούλα”, πλέον, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η ΧΑ είναι δολοφονική συμμορία η οποία σχεδιάζει και εκτελεί επιθέσεις εναντίον αυτών που θεωρεί “αντιπάλους” της.

# Τέλος, υπάρχει και η διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να απαγορεύσει τις οργανωμένες νεοναζιστικές ομάδες.

«Ναι, αλλά μήπως έτσι η ΧΑ βγει, τελικά, ωφελημένη;;;», θα ρωτήσει κανείς. «Μήπως τα διοικητικά μέτρα εναντίον της μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα;;; Θα αλλάξει όνομα, σύμβολα και ίσως καταστατικό και θα παρουσιαστεί “συμμορφωμένη” αλλά χωρίς ν’ αλλάξει το παραμικρό από τις τακτικές της;;; Μήπως ηρωοποιηθεί στα μάτια του κόσμου με ενδεχόμενο να δυναμώσει περισσότερο;;;». Εύλογες απορίες. Αλλωστε και ο ίδιος ο Φύρερ Μιχαλολιάκος το έχει σκεφτεί και έχει έτοιμη τη λύση:

– «Α, πολύ ωραία … Θα αλλάξουμε όνομα … Ηδη έχουμε βαρεθεί το παλαιό!!!», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον φασιστικό “Στόχο” το 1999.

Ασφαλώς, μια δικαστική απόφαση από μόνη της δεν θα καταφέρει και πολλά πράγματα, αν δεν συνοδεύεται από ευρεία πλατειά κοινωνική συναίνεση και ενότητα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους -ή, έστω, σε όσους απορρίπτουν τη “θεωρία των δύο άκρων”. Ομως η ευρωπαϊκή πρακτική μας δίνει την απάντηση:

# Στην Ουγγαρία, η “Παλιά Φρουρά” απαγορεύτηκε, αλλά τα στελέχη της συνέχισαν με το ρατσιστικό κόμμα “Jobbik” και βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο.

# Στο Βέλγιο, το 2004, το Εφετείο έκρινε ότι το “Vlaams Blok” παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο. Εκείνο άλλαξε το όνομά του σε “Vlaams Belang” και συνέχισε την παρουσία του ανοδικά.

Ομως, υπάρχουν 3 παραδείγματα που τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά:

# Τα δύο προέρχονται από την (τότε) Δυτική Γερμανία της δεκαετίας του ’80 (“Κόμμα Ελευθερίας των Γερμανών” και “Εθνικιστική Λίστα”) και το τρίτο από την Σερβία (“Λευκή Φρουρά”). Και στις 3 αυτές περιπτώσεις, όχι μόνο απαγορεύτηκε η λειτουργία των φασιστικών αυτών κομμάτων, αλλά επιβλήθηκε και απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος (όπως αυτά του βουλευτή ή του δημοτικού συμβούλου) και απαγόρευση εκλογής/επανεκλογής, δηλαδή απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη στη δημόσια συζήτηση. Κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται η λύση.

Και τώρα, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή και για δύο ακόμη λόγους: Πρώτον, ο κόσμος που ασπάζεται τον αντιφασισμό αυτή τη στιγμή βράζει και είναι ενωμένος -θέλει κάτι δραστικό να γίνει. Συνεπώς, τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από την απαγόρευση, θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν -ακόμη και στο πεζοδρόμιο. Και δεύτερον και σημαντικότερον, όσοι έκαναν το λάθος να ψηφίσουν και να υποστηρίξουν τη συμμορία, πρέπει να αρχίσουν να νιώθουν το κόστος. Οτι δεν γίνεται να ταυτίζονται με τον χειρότερο υπόκοσμο που έχει αίμα στα χέρια του χωρίς συνέπειες. Οτι όσο υποστηρίζουν μια εγκληματική οργάνωση, το αίμα βρίσκεται και στα δικά τους χέρια.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι τη μέρα του Ιουνίου 1998 που είχε γίνει η δολοφονική απόπειρα ενάντια στον Δημήτρη Κουσουρή και τους άλλους δύο νέους του ΝΑΡ, λίγο πριν, οι συντεταγμένοι χρυσαβγίτες που περνούσαν ακριβώς μπροστά από τα ΜΑΤ, φώναζαν προκλητικά στους @ριστερούς που ήταν απέναντι:

– Σήμερα θα φάμε κάποιον δικό σας.
– Εσείς με τις μηνύσεις κι εμείς με τα μαχαίρια, κορόιδα.

Οι thugs της συμμορίας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το τελευταίο “- Εσείς με τις μηνύσεις κι εμείς με τα μαχαίρια, κορόιδα“. Το θέμα είναι ποια απάντηση θα πάρουν.

Λοιπόν, πόσο μακριά θα το πάνε;;;
Απάντηση: Οσο τους αφήσουμε.

_________________________________

[*] Σημειώνεται, ότι το άρθρο 187 αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ το άρθρο 195 αφορά, ουσιαστικά, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και η διεύρυνση συνίσταται στο ότι, πλέον, παραστρατιωτικές οργανώσεις θα χαρακτηρίζονται ομάδες με στρατιωτική οργάνωση και συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένοπλα σώματα ή χωρίς οπλισμό, όπως στην περίπτωση του Μελιγαλά.

 

*******************************

Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα “Χρυσή Αυγή“:

Δείτε επίσης:

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της “Αυγής” αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα “Ενθέματα”, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο “Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες” στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο “Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα” στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον “ιδεολογικό” καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο “Μάστορα”
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για “φούρνους και σαπούνια”, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://blo.gr/47v

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα:  …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/