Υπόθεση Κούνεβα Νο2.
Αρχικά στέλντω την καταγγελία του ΕΕΚ και ακολουθεί και περαιτέρω ενημέρωση

Ads

Καταγγελία

 

TPAMΠOYKIKH ΔOΛOΦONIKH EΠIΘEΣH KATA ΣYNΔIKAΛIΣTΩN TOY METPO

 

Το EEK καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση κατά του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του METPO Aντώνη Σταματόπουλου και του Δημήτρη Kατσαφάδου, από τους 280 απολυμένους συμβασιούχους του METPO.

Ads

H επίθεση έγινε στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, γύρω στις 11 π.μ. της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη, από ομάδα 10 περίπου ατόμων με επικεφαλής τον συνδικαλιστή της ΠAΣKE Kώστα Δήμα (πρόεδρο των εργαζομένων του HΣAΠ).

Αφού έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, οι τραμπούκοι με κλωτσιές χτύπησαν βάρβαρα τους δυο συνδικαλιστές, συνέχισαν δε να τους χτυπούν στο κεφάλι ακόμα και λιπόθυμους (!), μια πράξη που πέρα από τη βαρβαρότητα δείχνει και τη δολοφονική τους πρόθεση. Οι χτυπημένοι συνδικαλιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γενικό Kρατικό Nικαίας όπου αφαιρέθηκαν γυαλιά από το μάτι του Aντώνη Σταματόπουλου και με τη φρονίδα των γιατρών νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχει η ζωή τους κίνδυνο.

 

H ομάδα των 10 ατόμων, κοντοκουρεμένοι και «περίεργοι», δεν φαίνεται να έχουν καμμιά σχέση με το χώρο των εργαζομένων στον Hλεκτρικό, αλλά με το χώρο της μαφίας. Προφανώς η διεφθαρμένη και απεργοσπαστική συνδικαλιστική γραφειοκρατία επικουρείται από ομάδα τραμπούκων.

 

Tρία χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας των καθαριστριών της ΠEKOΠ Kωνσταντίνας Kούνεβα από μπράβους της εργοδοσίας, δυο συνδικαλιστές δέχονται δολοφονική επίθεση από τραμπούκους. O Aντώνης Σταματόπουλος, γνωστός για την αγωνιστική στάση του στις απεργιακές κινητοποιήσεις, εδώ και μήνες είχε γίνει στόχος απειλητικών τηλεφωνημάτων και φθορών στο αυτοκίνητό του καθώς και απειλών κατά της οικογένειάς του.

H τωρινή κλιμάκωση της τραμπούκικης και φασιστικού τύπου βίας δεν είναι άσχετη με την τοποθέτηση του φασίστα και παλαιού τραμπούκου M. Bορίδη στη θέση του υπουργού Mεταφορών. Πιθανό να είναι αυτό το πρώτο “δείγμα γραφής” του υπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου Mνημονιακού μετώπου στην αντιμετώπιση, με άλλες μεθόδους, των κυοφορούμενων απεργιακών κινητοποιήσειων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση συνολικά και τις κρατικές αρχές. Πώς εξηγείται ότι παρότι είναι γνωστό το όνομα του επικεφαλής της τραμπούκικης ομάδας δεν κινήθηκε δίωξη από την εισαγγελία;

 

Tο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρεπει να δώσει άμεση απάντηση στην τραμπούκικη επίθεση. Με μια μαζική πορεία και απεργιακή δράση πρέπει να στείλουμε το μήνυμα:

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Tρομοκρατείστε τους τρομοκράτες.

 

Aθήνα, 5 Δεκέμβρη 2011
Πηγή: eek.gr

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σε επικοινωνία με το νοσοκομείο της Νίκαιας, τα θύματα της πασοκικής φασιστικής επίθεσης του παπαδήμιου είναι δύο. Και οι δυο έχουν διαφύγει τον κίνδυνο παρά το σοβαρό τραυματισμό τους.

Καθώς τελείωσε το συντονιστικό των μέσων σταθερής τροχιάς με τους απαραίτητους διαπληκτισμούς μεταξύ των συνδικαλιστών, ο πρόεδρος του ΜΕΤΡΟ Αντώνης Σταματόπουλος έφυγε μαζί με έναν απολυμένο του ΜΕΤΡΟ, έναν από τους 286 απολυμένους.

Στην έξοδο του κτιρίου του ΗΣΑΠ, ο πρόεδρος του σωματείου ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, Κωνσταντίνος Δήμας της ΠΑΣΚΕ μαζί με 10 άγνωστα βουβαλόπαιδα, αφού έριξαν spray (paralyser, πιπεριού?) στον Σταματόπουλο και τον απολυμένο του ΜΕΤΡΟ, οι 10 άγνωστοι (τραμπούκοι, φασίστες?) με την καθοδήγηση και το συντονισμό του Δήμα, τους χτύπησαν με βιαιότητα. Ο απολυμένος του ΜΕΤΡΟ λιποθύμησε και οι τραμπούκοι συνέχιζαν να τον χτυπάνε και η κατάστασή του είναι πιο σοβαρή από αυτή του πρ0έδρου του ΜΕΤΡΟ.

Μετά την υπόθεση Κούνεβα, πάλι τις μέρες του Δεκέμβρη (2008), είναι η δεύτερη φορά που συνδικαλιστής χτυπιέται για να συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Πηγή: Εφημερίδα Εργάτης