Δημοσιεύτηκε στο : kerasiakrinoi.blogspot.gr

Ads

Το πρόγραμμα της πειρατικής ΕΡΤ που συμπληρώνει μια και πλέον εβδομάδα, ανέδειξε τα υγιή στοιχεία που ακόμα επιβιώνουν και μάλιστα πολυάριθμα εντός της κοινωνίας. Ταυτόχρονα απέδειξε οτι  ο βούρκος στον οποίο τείνουμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια να εθιστούμε, με πιο καθαρή έκφρασή του τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι παρά ένα σχεδιασμένο και δρομολογημένο κατασκεύασμα των κυρίαρχων media , το πρόσωπο του τέρατος που έλεγε και ο Χατζηδάκις. Αλλά η πειρατική λειτουργία της πιο αληθινά Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που είχαμε εδώ και πολλά χρόνια, απέδειξε και το πιο σημαντικό απ’ όλα: πως η ανατροπή, η αντιστροφή της πορείας, η διάνοιξη φωτεινών συλλογικών διαδρομών, δεν απαιτεί παρά λίγες μόνο ώρες, τόσες όσες χρειάστηκαν για να ξεκινήσουμε όλοι μας ξαφνικά να παρακολουθούμε φανατικά ΕΡΤ και τίποτ’ άλλο, τόσες όσες μας πήρε να θυμηθούμε ξανά τη Λιλιπούπολη και τις καλές τηλεοπτικές σειρές.

 

Λίγες μονάχα ώρες είναι αρκετές για να ξεκινήσει η αποτοξίνωση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας από την διανοητική, ψυχολογική, αισθητική, συνειδησιακή βρωμιά που φέρνουν στην επιφάνεια τα κανάλια τους, ενώ εξαφανίζουν ότι όμορφο υπάρχει και αναπνέει ακόμα ζωντανό εδώ, δίπλα μας, μέσα μας. Λίγες μόνο ώρες χωρίς χυδαίες διαφημίσεις που προπαγανδίζουν πρώτα απ’ όλα τον πλούτο, λίγες μόνο ώρες χωρίς ψεύτικους, γυαλιστερούς κόσμους που προσβάλλουν τον αληθινό, γήινο, χωμάτινο και όμορφο κόσμο.

Ads

 

Είμαστε μια ανάσα κοντά, μόνο τόσο κοντά, και προσπαθούν με τα πιο εξελιγμένα μέσα να μας το κρύψουν. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, και μάλιστα απόλυτα εφικτός, πιο πολύ απ’ όσο το φανταζόμαστε, τόσο, που βρίσκεται ήδη εδώ!