Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τ. Μηταφίδης είναι επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». Η υποψηφιότητά του αναδείχθηκε ομόφωνα στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης την Τετάρτη. Μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» πρότειναν να γίνει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, με στόχο την κοινή κάθοδο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Ads

Στη συνέλευση επισημάνθηκε ότι χρειάζεται ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ότι η πόλη χρειάζεται αριστερό δήμαρχο.

Επίσης, σημειώθηκε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με τη συμμετοχή του στους αγώνες εναντίον της χούντας και του φασισμού, καθώς και στους καθημερινούς συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, είναι αυτός που μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ς ζήτησε να υπάρξει μια πανστρατιά μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ώστε να γίνει πράξη η ανατροπή στον Δήμο. «Τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα και μια ανάγκη που έχουν ωριμάσει», τόνισε.

Ads

Επίσης, ο Τρ. Μηταφίδης χαρακτήρισε τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ως «πολιτικά αφερέγγυο» και «υποταγμένο» στις μνημονιακές επιταγές.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τον εθνικισμό και τον φασισμό. «Παραμένουμε επαναστάτες, θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την «εγκληματική πολιτική» της κυβέρνησης.

Μέλη της παράταξης, άσκησαν επίσης κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, μέσω των τοποθετήσεών του, αναφέροντας  ότι προχωρά σε κινήσεις «εντυπωσιασμού»
χωρίς συγκρούσεις με τις μνημονιακές πολιτικές.

Άσκησαν, ακόμη, κριτική στον υποψήφιο δήμαρχο, με τη στήριξη της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, για τη στάση του ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, η Ελευθερία Φαραντάκη εκ μέρους των εργαζομένων στην ΕΡΤ 3, εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.