Υπό κατάληψη τελεί από αργά χθες το βράδυ το δημαρχείο της Ρόδου από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα.

Ads

 

Οι καταληψίες εμπόδισαν σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους να μπουν στο κτίριο να εργαστούν και έως τώρα καταβάλλονται προσπάθειες από τη δημοτική αρχή για να απελευθερωθεί το κτίριο.
 
Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς ενημέρωσε τον εισαγγελέα Ρόδου για την κατάσταση ζητώντας την παρέμβασή του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από λίγο οι καταληψίες διένειμαν γραπτό κείμενο όπου δηλώνουν μεταξύ άλλων πως «το Δημαρχείο της Ρόδου για τις επόμενες 48 ώρες θα τελεί υπό κατάληψη από αγωνιζόμενους πολίτες κάθε κοινωνικής ομάδας, αναστέλλοντας έτσι την λειτουργία του. Η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό να κάνει γνωστό με τον πιο γλαφυρό τρόπο το ΟΧΙ του λαού στο νέο Μνημόνιο και να υπενθυμίσει σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας ότι η λαϊκή κυριαρχία είναι σε ισχύ και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ads

Η επιτροπή κατάληψης καλεί όλο το ροδιακό λαό είτε μεμονωμένα είτε μέσα από συλλογικούς φορείς να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του συμμετέχοντας στην κατάληψη που λαμβάνει χώρα στο Δημαρχείο.