Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κέρκυρα ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χ.Α . Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν περικυκλώσει την περιοχή ενώ ορισμένοι κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν προσωρινά. Σε αντιφασιστική συγκέντρωση είχε καλέσει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφίες: liferadio.gr

Ads

Τα εγκαίνια του γραφείου της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Κέρκυρα έγιναν υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πλατεία Σαρόκο από νωρίς το μεσημέρι για την αποφυγή επεισοδίων. Το «παρών» έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης και λίγοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και κρατούσαν ελληνικές σημαίες υπό τον ήχο εμβατηρίων.

image

image

Ads

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Η αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα. Ξεκίνησε από τον χώρο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας προς το κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Επιστρέφοντας στην πλατεία Σαρόκο  υπήρξε περιορισμένη φραστική αντιπαράθεση μέσω συνθημάτων με τους οπαδούς της Χ.Α, σύμφωνα με το corfupress.gr.

Στην αντιφασιστική διαδήλωση συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασιστικών οργανώσεων του νησιού, φοιτητικοί σύλλογοι.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κατήγγειλε ως ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή και κάλεσε τους κατοίκους να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Συγκεκριμένα στη ανακοίνωσή του αναφέρονταν τα εξής:

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταγγέλλουμε ως ανεπιθύμητη την οργάνωση της Χ.Α. καθώς και τα γραφεία που σκοπεύει να εγκαινιάσει (Παρασκευή 27/12, ώρα 19.00) στο κέντρο της Κέρκυρας.

Παράλληλα εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του κράτους αλλά και στο λαό της Κέρκυρας, ώστε να αποτραπούν φασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στον τόπο μας.

Θεωρούμε πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα των Κερκυραίων πολιτών να δημιουργούνται εστίες εκκόλαψης του φασισμού στην πόλη μας και μάλιστα να εγκαινιάζονται από τους εκπρόσωπους της Ναζιστικής, φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κερκυραϊκός λαός δε θα αφήσει περιθώρια δράσης και έκφρασης φασιστικών εκδηλώσεων και φαινομένων στο νησί μας, και ότι τα γραφεία αυτά δε θα λειτουργήσουν ποτέ.

Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση που συγκαλείται την Παρασκευή 27/12, ώρα 19.00 στο Σαρόκο – προσυγκέντρωση (Αντιφασιστική Πρωτοβουλία) στις 18.00 στο παλιό Ψυχιατρείο

Το κάλεσμα των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Λίγους μόνο μήνες αφότου το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. με τη δολοφονία του Παύλου φύσσα, αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, επιχειρεί εν μέσω εορταστικής περιόδου να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα στο κέντρο της Κέρκυρας.

Η εγκληματική δράση, τα τάγματα εφόδου, τα μαθήματα μίσους σε μικρά παιδιά, το μαύρο χρήμα που ξεπλένεται με αίμα, οι ξυλοδαρμοί μεταναστών, ομοφυλόφιλων, αριστερών, οι επιθέσεις σε συλλογικότητες, το παράνομο οπλοστάσιο και οι πυροβολισμοί από βουλευτές, οι σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματίες, συνιστούν όψεις του εκφασισμού της σύγχρονης κοινωνίας, το αποτέλεσμα του μαύρου στη ζωή μας.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής, είναι αυτοί που στοιχήθηκαν μαζί με την κυβέρνηση απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για Δημόσια ενημέρωση, δημοκρατία και ελευθερία και στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στην υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Είναι αυτοί που προστατεύει η αστυνομία του Δένδια, του Υπουργού που πρόσφερε πολιτική κάλυψη σε βασανιστές αστυνομικούς, κάθε Παρασκευή απόγευμα δίπλα δίπλα με μπράβους της νύχτας.

Άλλωστε έγιναν πρόσφατα γνωστές οι δηλώσεις Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για άσκηση βίας και προτροπή σε βασανισμούς μεταναστών υοθετώντας την πρακτική του φασισμού. Καλούμαι τους εργαζόμενους και τα σωματεία να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτούς που στοχοποιούν και ξυλοκοπούν συνδικαλιστές.

Καλούμε τη νεολαία να βγει στο δρόμο, γιατί ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς.

Καλούμε τον εμπορικό κόσμο να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτούς που δεν σέβονται την αγωνία του, και εν μέσω εορτών,σε ώρα αιχμής προσπαθούν να οχυρώσουν την πόλη με φασίστες και ΜΑΤ.

Καλούμε κάθε Κερκυραίο να διαδηλώσει απέναντι στη παρέλαση που στήνουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στο κέντρο της Κέρκυρας.

Όλοι/ ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση τη Παρασκευή στις 18.00, στο Τεχνών Ήχου και Εικόνας- Ψυχιατρείο