Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον υφυπουργό Ανάπτυξης που παρέστη χθες στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Χίο. Ο Ν. Μηταράκης έμεινε… μόνος στην εξέδρα των επισήμων, καθώς οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας έφυγαν από την εξέδρα των επίσημων και παρακολούθησαν την παρέλαση ακριβώς απέναντί του, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την υποβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Το νησί έχει πλέον ένα πλοίο που το συνδέει όπως και τη Μυτιλήνη μέρα παρά μέρα με τον Πειραιά.

Ads

 
Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, έφυγαν από την εξέδρα των επίσημων και παρακολούθησαν την παρέλαση ακριβώς απέναντί του, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την υποβάθμιση των συγκοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έθιξε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό μετά τη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου.
 
Ο υφυπουργός έμεινε έτσι να κοιτάζει τα πανό διαμαρτυρίας για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και στις δηλώσεις του μετά την παρέλαση,  ενοχλημένος, επιχείρησε να απαξιώσει τη  διαμαρτυρία, παρουσιάζοντάς την ως «άκαιρη».


 
Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε δίκαια τα αίτημά τους, ωστόσο ανέφερε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να διαμαρτυρηθούν. «Η μέρα δεν είναι αφιερωμένη στο παρόν, αλλά στο παρελθόν. Είναι μια μέρα τιμής για τους παππούδες μας, τους πατεράδες μας και για όσους πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό… Σε όσους πολέμησαν για αυτόν τον τόπο. Δεν κρύβω ότι με λύπησε η στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί δεν τιμούν το θεσμό που έχουν οι ίδιοι επιλέξει και για τον οποίο ο λαός τους έχει εκλέξει για να υπηρετούν» ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνο αν υπάρχει εθνική ενότητα.      
 
«Η δίκη μας διαμαρτυρία ήταν καθαρή, συμβολική και κοσμία», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κώστας Γανιάρης, επιβεβαιώνοντας ότι θα δοθεί μάχη αύριο στο περιφερειακό, ενώ θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου,  Τάσος Κώσταλος παρέδωσε στον κ. Μηταράκη μια λίστα με τα προβλήματα της Χίου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή  θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να λύσετε κανένα από τα προβλήματα σας τα παραδίδουμε για να τα προωθήσετε στην Τρόικα».  
 
Ο ίδιος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού όσον αφορά στις σημερινές διαμαρτυρίες, τόνισε: «Δεν θα μπορούσε να περάσει μια μέρα τέτοια που συμβολίζει την αντίσταση του λαού στον κατακτητή, χωρίς να δοθεί το μήνυμα της σημερινής 28ης Οκτωβρίου. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να δώσουμε το δικό μας μήνυμα. Το σημερινό, το επίκαιρο! Χωρίς έκτροπα και χωρίς να εμποδίσουμε την παρέλαση των παιδιών μας».