Ένα ακόμα ρατσιστικό περιστατικό αυτή τη φορά με θύμα μια μητέρα από τη Ρωσία και τα παιδιά της και δράστη έναν οδηγό λεωφορείο ΚΤΕΛ, ο οποίος αρνήθηκε τη δωρεάν μεταφορά για τα παιδιά της καθώς αυτήν, όπως είπε, προβλέπεται «μόνο για ελληνάκια». 

Ads

 
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στα Χανιά και σύμφωνα με το Flashnews. Η μητέρα τόλμησε να ρωτήσει αν δικαιούνται δωρεάν επιβίβαση τα παιδιά της για να λάβει την απάντηση: «Τέτοια εισιτήρια ισχύουν μόνο για ελληνάκια όχι για τουριστάκια». Στη συνέχεια ο οδηγός με επιτακτικό ύφος της είπε να κάτσει κάτω.
 
Ακολούθησε η παρέμβαση της δημοσιογράφου, που υπογράφει το δημοσίευμα του Flashnews και βρισκόταν εντός του λεωφορείο, η οποία ρώτησε τον οδηγό γιατί δεν ισχύει η έκπτωση για τους τουρίστες. Ο οδηγός επανέλαβε με έντονο ύψος ότι ο νόμος ισχύει μόνο για τους ντόπιους, όχι για τα τουριστάκια, απαντώντας ειρωνικά: «να πας να ρωτήσεις τον Πρωθυπουργό. Ο νόμος είναι ελληνικός και ισχύει για τα Ελληνάκια».
 
Όπως αναφέρει το Flashnews τα δωρεάν εισιτήριο ισχύουν για παιδιά έως 5 ετών. Τα παιδιά της ήταν 6 ετών και στην ουσία δεν δικαιούνταν δωρεάν επιβίβαση όμως  αυτό κατέληξε να αποτελεί λεπτομέρεια μπροστά σε αυτό που εκτυλίσσονταν στο λεωφορείο.
 
Για το περιστατικό ενημερώθηκε με καταγγελία το ΚΤΕΛ. «Δεν ισχύει καμία διαφοροποίηση, ο κατάλογος είναι κοινός για όλους, μέχρι 5 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο, από 6 και πάνω πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο», δήλωσε στο Flashnews ο προϊστάμενος του προσωπικού στο γραφειο κίνησης του ΚΤΕΛ κ. Παπουτσάκης.
 
Επεσήμανε επίσης ότι τον Μάρτιο έγιναν σεμινάρια στους οδηγούς τόσο για τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένου και κανόνων συμπεριφοράς, απέναντι στους επιβάτες όσο και μαθήματα αγγλικών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου.