Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», το οποίο θα αποσταλεί στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν σήμερα φορείς και πολίτες στα Χανιά, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του αερολιμένα.

Ads

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση ύψωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «όχι στην ιδιωτικοποίηση», ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο σύλλογος εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μανώλη Αρμουτάκη, «οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ είναι αντίθετοι στις ιδιωτικοποίηση τόσο του αεροδρομίου Χανίων όσο και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων, κάτι που αποτελεί και θέση της Ομοσπονδίας».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την λογική της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου», δήλωσε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τάχθηκε και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, με ομόφωνο ψήφισμά του. «Μετά το άνοιγα των φακέλων των προσφορών, ο δήμος αλλά και η αντιπεριφέρεια θα προσβάλουν νομικά τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης στα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δικαστήρια», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Ads

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αντιπροσωπεία της Τοπικής Αυτοδίοικηση Ρεθύμνου, καθώς και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο και με την ιδιότητα και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, τοποθετήθηκε υπέρ του αιτήματος των διαμαρτυρομένων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, εξάλλου, και οι βουλευτές Ανδρέας Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) και Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ).