Το άνοιγμα των καταστημάτων των Χανίων την Κυριακή προανήγγειλε ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, παρά το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης δεν έχει λάβει σχετική απόφαση. 

Ads

«Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι μας παραδόθηκαν χαρτιά με τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων από όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων, οι οποίοι μας δηλώνουν ότι την Κυριακή 29/12 θα έχουν ανοικτά τα καταστήματα τους (10.00 π.μ. – 18.00 μ.μ.) με δική τους ευθύνη και παρά το ότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει επίσημη άδεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου.

Με την απόφαση αυτή διαφωνούν τρία από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, που με κοινή τους δήλωση επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλα μέλη του, υποστηρίζοντας ότι παραπλάνησαν τους εμπόρους, παρανομώντας και διακινώντας το έντυπο των υπογραφών, ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των εμπόρων να ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς και οι κρεοπώλες αποφάσισαν να ανοίξουν και αυτοί τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Ads

Πάντως, ο κ. Βουλγαράκης έκανε σαφές, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι η απόφασή του όριζε πως τα καταστήματα θα ήταν ανοικτά μόνο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, κάτι που, όπως τόνισε, είχε συμφωνηθεί μετά από συνεχείς επαφές και συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς. «Η ευθύνη ανήκει πλέον σε όσους ανοίξουν τα καταστήματά τους. Εμείς, όπως ορίζει ο νόμος, πήραμε μια απόφαση» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι εν όψει της τελευταίας Κυριακής του χρόνου, το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθάρισε σήμερα πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα κ.α.), τονίζοντας μάλιστα ότι «κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη».