Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό καταρρακτώδη βροχή, στο «Χοντρό Δέντρο» στις Σκουριές Χαλκιδικής. «Ούτε στη Χαλκιδική, ούτε πουθενά μεταλλεία χρυσού», έγραφε το κεντρικό πανό που ανάρτησαν. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο έχει ξεκινήσει το «Καραβάνι για τις Σκουριές», ένα καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.
 
Το καραβάνι ξεκίνησε από τη Χαλκιδική με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεσες στάσεις στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τη Λαμία και το Βόλο. Τη Δευτέρα το καραβάνι αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 17:00.
 
«Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να δράσουμε. Η επιτροπή αλληλεγγύης στην Χαλκιδική (Αττική) καλεί κάθε συλλογικότητα και πολίτη, που αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης, να στηρίξει το καραβάνι αλληλεγγύης», τονίζεται στην ανακοίνωση.