Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο jazz festival στη πόλη των Χανίων, το οποίο έφερε το όνομα Sampajana..Από τις 26 μέχρι και τις 29 Ιούνη, το φρούριο του Φιρκά που βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε μια πλειάδα γνωστών μουσικών του χώρου της jazz και της ethnic σκηνής, καθώς και πλήθος κόσμου που με ενθουσιασμό παρακολούθησε το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ και τις παράπλευρες εκδηλώσεις που πλαισίωναν αυτό και οι οποίες περιελάμβαναν απο επιτηδευμένα ακροβατικά και παραστάσεις θεάτρου δρόμου, μέχρι ομιλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας στις διαμορφωμένες αίθουσες (πρώην κελιά) του φρουρίου.

Ads

Οι διοργανωτές θέλησαν να δώσουν ένα δείγμα απο την πολυσυλλεκτικότητα της jazz μουσικής και το κατάφεραν γεμίζοντας κάθε μια απο τις 4 ημέρες του φεστιβάλ με ένα διαφορετικό είδος μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην alternative jazz σκηνή, η δεύτερη στο funk, η τρίτη στην ethnic και η τέταρτη στη swing..

Η ατμόσφαιρα του χώρου και οι όμορφες μελωδίες σε συνδυασμό με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, “έντυσαν” με ένα μοναδικό τρόπο τη καθημερινότητα και τη διάθεση του κοινού το οποίο, επεφύλαξε θερμή υποδοχή στο φεστιβάλ. Την εκδήλωση επίσης, χαιρέτησαν οι τοπικές αρχές οι οποίες συνέβαλλαν στη διοργάνωση του φεστιβάλ και βοήθησαν στην υλοποίηση του.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν;

Ads

Τρίτη 26 Ιουνίου / Alternative jazz day
Εύα Γιαννοπούλου trio
Γιώργος Λιμάκης
Ζ. Πινακουλάκης trio
Χάρης Λαμπράκης Quartet
Human touch

Τετάρτη 27 Ιουνίου | funkytastic day:

Amores Perros & special guest
Γιώργος Κρομμύδας organ trio
Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio
Silent commedy performer Alex de Paris & acrobat Fred Normal
Crazy People music

Πέμπτη 28 Ιουνίου | ethnic day:

Νεκτάριος Μιτριτσάκης
EleKtroBalkana
Mode Plagal + guest «Χαϊνης» Δημήτρης Αποστολάκης
Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης
Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης)

Παρασκευή 29 Ιουνίου | manoush gypsy swing, hot jazz day:

Diminuita
The Stephane Grappelli project
Λευτέρης Ανδριώτης & Αντώνης Πρίφτης
Γιάννης Λουκάτος
Swing Shoes & Sugahspank

Φωτογραφίες:  Βασίλης Κοτρώτσος