Στους δύο ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Ρόδο. Το Σάββατο το πρωί μια 27χρονη εκπαιδευτικός βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα στην ακτή της περιοχής Κρεμαστή, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί μια ακόμη νεκρή γυναίκα, περίπου 40 ετών, στη περιοχή των Μαριτσών-Παστίδας. 

Ads

Δύο ακόμη άτομα αγνοούνται. Πρόκειται για έναν 50χρονο, συνάδελφο της 27χρονης που βρισκόταν μαζί της στο αυτοκίνητο, και έναν ακόμη άνδρα, τον σύζυγο της 40χρονης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma, άνδρες της ΕΜΑΚ και δύτες, ενώ στις έρευνες συνδράμει πλέον και το Λιμενικό. Σημειώνεται πως στο αυτοκίνητο, μαζί με την 27χρονη και τον 50χρονο, επέβαινε και τρίτος εκπαιδευτικός, ο οποίος κατάφερε να σωθεί και περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το περιστατικό και πως οι συνάδελφοί του παρασύρθηκαν από το νερό. 
 
Σημειώνεται πως οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητό της 40χρονης και του σύζυγού της σε κοίτη χειμάρρου. Παράλληλα Η πυροσβεστική απεγκλώβισε περίπου στις 16:00 την Παρασκευή δύο άλλα άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής, ενώ δέχτηκε συνολικά πάνω από 250 κλήσεις για βοήθεια. 

Με το φως της ημέρας ξεκίνησε η καταμέτρηση των ζημιών. Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις και κατεστραμμένα αυτοκίνητα καταγράφονται στη βόρεια Ρόδο κυρίως στις περιοχές Ιαλυσσός και Πεταλούδες. Μικρότερες ζημιές υπάρχουν και στο κέντρο της πόλης του νησιού. Πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία που παραχωρήθηκαν από επιχειρηματίας του νησιού. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξέσπασαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα για τουλάχιστον 2 ώρες, δημιούργησε ένα κυκλοφοριακό χάος. 

Ads

image

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος μίλησε στο Βήμα 99,5, πρόκειται για ένα «πρωτοφανές φαινόμενο». «Μέσα σε μια ώρα έγινε βιβλική καταστροφή», τόνισε και ανέφερε πως υπάρχουν τεράστιες υλικές καταστροφές. 

image

image

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής. Έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του Δημάρχου της Ρόδου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

image

image