Δεκάδες εθελοντές, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, σχολεία περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς έδωσαν ραντεβού από το πρωί σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης για να τα καθαρίσουν από σκουπίδια, συμμετέχοντας στην πανελλαδική εθελοντική καμπάνια «Let’s Do it Greece 2012 – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα».

Ads

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, με όλες του τις υπηρεσίες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, συμμετέχει μαζί με τους πολίτες στον καθαρισμό του ρέματος Κωνσταντινίδη, στην περιοχή Τριανδρίας και Τούμπας, και στους Ελαιώνες στην περιοχή της Πυλαίας.
 
Ο δήμος Λαγκαδά βρίσκεται επί ποδός από το πρωί στην κοίτη του Μπογδάνα (γέφυρα Ασσήρου – Λαγκαδά) για την απομάκρυνση των ελαστικών, ενώ εθελοντές, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και φοιτητές βρίσκονται στο Φράγμα της Έλλης, επιχειρώντας να καθαρίσουν το παραποτάμιο δάσος του Αξιού από σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια που συγκεντρώνονται στις όχθες του.
 
Στο πλαίσιο εκστρατείας καθαριότητας που διοργάνωσε ο Αρκτούρος, εθελοντές μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο δάσος του Σέιχ Σου για να απαλλάξουν την περιοχή Μπαρμπαγιώργη από σκουπίδια και να αφήσουν το δάσος να αναπνεύσει.
 
Το «Let’s Do it» είναι μία διεθνής καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
 
Η μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος κατέστησε την πρωτοβουλία παγκοσμίως γνωστή και πλέον μία φορά κάθε χρόνο οι πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον.