Ο Χασδάι Καπόν υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον απόηχο των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν για την υπόθεση της Proton Bank.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις στρέφονται κατά δύο επιχειρηματιών συνεταίρων και πρώην μετόχων της ΩΜΕΓΑ Bank για ηθική αυτουργία στην απιστία, καθώς η Εισαγγελία θεωρεί πως εισήλθαν στο δ.σ. της Proton Bank μετά την απορρόφηση της τράπεζάς τους από τη δεύτερη κι έπεισαν τα μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει τα «θαλασσοδάνεια» ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καπόν, ενώ ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως παραιτήθηκε για λόγους ηθικής τάξης.

Στην επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου τονίζεται ότι «μετά την εξέλιξη της υπόθεσης της Proton Bank, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, υπέβαλε σήμερα (Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015) την παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξης στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή».

Ads