Ads

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήσαν το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη (Παλιό ξενοδοχείο Δέλτα). Σύμφωνα με πληροφορίες η  αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Η επιχείρηση έγινε μάλιστα «με εντολή Σαμαρά», σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους.

Γύρω στις 07.30 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στους χώρους της κατάληψης και προσήγαγαν όσους βρίσκονταν μέσα. Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στην ΓΑΔΘ, ενώ η αστυνομία έχει σφραγίσει την είσοδο της κατάληψης.  

Όπως αναφέρει το alterthess.gr, μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή γύρω από την κατάληψη, με κλούβες των ΜΑΤ να αποκλείουν αρκετούς δρόμους. Τουλάχιστον 50 αλληλέγγυοι στην κατάληψη βρέθηκαν στην περιοχή, απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγιναν και τρεις προσαγωγές.

image

Ads

image

image
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία. Όπως αναφέρει «το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και η αστυνομική επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας».
 
«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν εντός του κτιρίου και συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς (μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες), ηλικίας από 21 ως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Επιπλέον σε βάρος τριών από τους συλληφθέντες η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα ρόπαλο, ένα μαχαίρι και μια κροτίδα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης» καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
 
«Ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα σε μια ακόμα περίπτωση αυθαιρεσίας, η οποία χρόνιζε αδικαιολόγητα. Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η συντεταγμένη Πολιτεία είναι σαφές και προς πάσα κατεύθυνση: μηδενική ανοχή στην ανομία και στην κατάλυση της νομιμότητας. Η Ελληνική Δημοκρατία θα προασπίσει την απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού, παντού και σε κάθε περίπτωση» αναφέρεται στη δήλωση του Νίκου Δένδια.

Οι φωτογραφίες είναι από taxalia.blogspot.com