Ένταση, η οποία οδήγησε στην προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε το απόγευμα όταν ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το θέμα των προσφύγων, άσκησε έντονη κριτική στη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα να αντιδράσει  ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης της νεοναζιστικής «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ads

«Κατά την ταπεινή μου άποψη η Χρυσή Αυγή είναι καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία. Ήταν προσβολή η τοποθέτηση του κ. Ματθαιόπουλου ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν κάθονται να πολεμήσουν. Με τι να πολεμήσουν; Με κουβάδες και κατσαρόλες; Είναι ντροπή αυτά που λες», είπε ο κ. Μπουτάρης.

«Πείτε μας ποιο είναι το αντίδοτο αφού λέτε καρκίνωμα τη Χρυσή Αυγή», ρώτησε τον δήμαρχο ο κ.Ματθαιόπουλος.

«Αν το ήξερα δεν θα υπήρχατε σήμερα. Η συνολική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής δεν είναι απλά μια προσβολή στα κοινοβουλευτικά ήθη αλλά σε όλη την κοινωνία», απάντησε ο κ.Μπουτάρης, χρησιμοποιώντας έναν υβριστικό χαρακτηρισμό κατά του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλη, γεγονός που άναψε τα αίματα.

Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» ανταπάντησε με χαρακτηρισμούς, ενώ ακολούθησε ένταση στην αίθουσα ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο ο οποίος φώναξε προς τον δήμαρχο: «Λέγε ό,τι θέλεις. Δεν σε σέβομαι, σου μιλάω στον ενικό. Όσο θα σε ενοχλεί η Χρυσή Αυγή θα έρχομαι κάθε Δευτέρα εδώ. Είναι μεγάλο κρίμα δεδομένων των συνθηκών σαν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ έρχεσαι να κάνουμε διάλογο, να τον αποκαλείς (σ.σ. Κασιδιάρη) έτσι».

Ακολούθησε διακοπή της συνεδρίασης με τον κ.Μπουτάρη να δηλώνει πως παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό προς τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ αντίθετα ο κ. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να κάνει το ίδιο. «Δεν με νοιάζει καθόλου και αν θα τον πάρει τον χαρακτηρισμό πίσω», κατέληξε ο δήμαρχος, με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος ακούγοντας την τοποθέτηση του κ. Ματθαιόπουλου για τους πρόσφυγες και τη χρησιμοποίηση στρατοπέδων του φώναξε: «Σας έπιασε ο καημός. Από στρατόπεδα ξέρετε».

«Θα παραμείνω αντιμνημονιακός, είμαι απόλυτα συνεπής σ’ αυτά που έλεγα και κάνω και θα με κρίνουν οι ψηφοφόροι. Η Ελληνική Αυγή θα σας απασχολήσει και στο μέλλον», του απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ads

Πηγή βίντεο: Thestival.gr