Δύο άτομα ελληνικής καταγωγής καταδικάστηκαν -σε δεύτερο βαθμό- σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, ο καθένας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος οικογένειας μεταναστών από την Αλβανία. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της απόπειρας παράνομης βίας και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή αντίστοιχα.

Ads

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2012 στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης και η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελία που έκανε το ζευγάρι των μεταναστών.

Σύμφωνα με τη σύζυγο, οι δράστες, που φορούσαν ρούχα τα οποία παρέπεμπαν στην Χρυσή Αυγή απείλησαν ότι θα κάψουν το σπίτι της, εάν δεν εγκαταλείψει μαζί με τον άντρα της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους τη χώρα. Οι ίδιες απειλές επαναλήφθηκαν λίγες μέρες αργότερα τηλεφωνικά σε βάρος του συζύγου της.

Τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια είχαν εκφράσει, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Ads