Με πείσμα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι πολίτες του Πειραιά έτσι ώστε να αντρέψουν τα σχέδια του δημάρχου τους, Βασίλη Μιχαλολιάκου, για εκχώρηση των δύο δημοσίων πλαζ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Πρώτος σταθμός η σημερινή ανοιχτή συζήτηση της πλατείας Κοραή στις 8μ.μ. για να οργανώσουν οι Πειραιώτες τη μελλοντική τους δράση.

Ads

Η αντίθεσή τους έχει γίνει γνωστή ήδη από την μέρα της δημοπράτησης και της κατάθεσης δυο χιλιάδων υπογραφών κατά του ξεπουλήματος των μοναδικών δύο πειραιώτικων παραλιών, στα Βοτσαλάκια και στη Φρεαττύδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπογραφές μαζεύτηκαν σε διάστημα μόλις πέντε ημερών την ίδια ώρα που ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αμφισβητεί τα πραγματικά κίνητρα των πολιτών και το “πόσο Πειραιώτες” είναι, κωφεύοντας στις αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Πειραιά έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους πολίτες που αντιδρούν στην πώληση των δύο παραλιών μέχρι και “φασίστες” και “νεοναζί”. Απαντώντας οι κάτοικοι παραπέμπουν στο παρελθόν του Βασίλη Μιχαλολιάκου και αναφέρονται “στη θητεία του δημάρχου τους στα τάγματα των Κενταύρων – Ρέιντζερς της δεκαετίας 1980-1990”.

Η δράση των πολιτών έχει ως βασικό στόχο την διατήρηση του ελεύθερου της πρόσβασης στη Τερψιχόρη και τα Βοτσαλάκια καθώς την εγγύηση του Δήμου για την λειτουργικότητα και την καθαριότητά τους, όπως προβλεπουν οι νόμοι. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου Πειραιά από τα δημοτικά τέλη. Αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με τον νόμο, προορίζονται για την καθαριότητα του δήμου. Πιο συγκεκριμένα, ένα πρόσφατο κονδύλι εκατό χιλιάδων ευρώ εγκρίθηκε για καθαρισμό των παραλιών χωρίς όμως “ορατά” αποτελέσματα. 

Ads

Σήμερα Τρίτη 08/05 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κοραή στο σκάκι οι πολίτες του Πειραιά θα συγκεντρωθούν για να οργανώσουν τα επόμενά τους βήματα. Το μεγάλο ραντεβού έχει όμως οριστεί  για την Κυριακή 20 Μαΐου. Η επαναοικειοποίηση των παραλιών και η ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου θα επιτευχθούν με ένα αυθόρμητο γλέντι δίπλα στη θάλασσα. Η πρωτοβουλία των κατοίκων καλεί όλους τους Πειραιώτες να συμμετέχουν στο ολοήμερο γλέντι που θα στήσουν στην πλαζ της Φρεαττύδας (Τερψιχόρης) και το οποίο θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, μουσική, συζητήσεις, ομιλίες, συναυλίες, και διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Και ο αγώνας συνεχίζεται…