Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ των Χριστουγέννων στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» στα Χανιά, ένας 20χρονος δικυκλιστής, ο οποίος νωρίτερα είχε τραυματιστεί σοβαρά στην περιοχή Πλακούρες Ακρωτηρίου, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε, υπό άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε σταθερό αντικείμενο.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Το νέο δυστύχημα έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή του Κλαδισού Χανίων, όπου έχασαν τη ζωή του τρία νέα παιδιά ηλικίας από 18 έως 20 ετών. Εν τω μεταξύ, σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 19χρονου οδηγού και μοναδικού επιζώντα του τροχαίου δυστυχήματος.

Ads

Το 2014 στην άσφαλτο των Χανίων, σε 18 συνολικά τροχαία δυστυχήματα, έχουν χάσει την ζωή τους 24 άνθρωποι κυρίως νέοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα θανατηφόρα τροχαία, τέσσερα έχουν καταγραφεί στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), επτά εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Χανίων και τα υπόλοιπα σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι κύριες αιτίες των τροχαίων αυτών είναι εκτροπή οχημάτων, σύγκρουση, πρόσκρουση, ενώ έχουν καταγραφεί και δύο παρασύρσεις πεζών.