Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί του Πόρου λόγω τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ads

Από την ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν αυτοκίνητα, ενώ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

O Δήμος Πόρου εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη προειδοποιώντας για νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες. Η τοπική ιστοσελίδα Porosnews αναφέρει πως η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην μετακινούνται με τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και συνιστά να μην πραγματοποιηθούν ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια και άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες σήμερα το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται στο Mega, οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στην περιοχή Ασκέλι ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του δημάρχου, Γιάννης Δημητριάδης στις 66 αυτοψίες, ολική καταστροφή έχουν υποστεί 55 σπίτια και καταστήματα, μερικές ζημιές 9 και μόνο 2 δεν έχουν υποστεί καμιά ζημιά.

Ads

Το καταστροφικό πέρασμα της νεροποντής δεν διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες αλλά άφησε πίσω του πολύ μεγάλες ζημιές. Είναι ενδεικτικό ότι καταστράφηκαν μέχρι και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Οι αρχές δεν περίμεναν τόσο μεγάλο όγκο νερού ενώ είναι δεδομένό ότι είχαν χτιστεί σπίτια στις εκβολές ποταμών έχοντας μπαζωθεί ρέματα.

Σημαντικές είναι οι ζημιές και στο κεντρικό οδικό δίκτυο στο νησί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση ακόμα και αστυνομικού οχήματος για να εποπτεύσει την διαδικασία αποκατάστασης.