Ads

Στην αποβολή μιας 17χρονης μαθήτριας επειδή κατα τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε τη γροθιά της, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησε διευθύντρια Λυκείου στον Πύργο.

 
Σύμφωνα με το ilialive.gr, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου η μαθήτρια είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης.
 
Εκείνη τη φορά η διευθύντρια του σχολείου της (2ο Λύκειο Πύργου) είχε αρκεστεί απλώς σε μία παρατήρηση.
 
«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια. 

«Η αποβολή της 17χρονης μαθήτριας στο 2ο λύκειο Πύργου αποτελεί ακραία πράξη αυταρχισμού και ποινικοποίησης  των μορφών αντίστασης. Η επιλογή ενός νέου ανθρώπου να δηλώσει, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, την εναντίωση της στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές των νέων ανθρώπων αλλά και της πλειοψηφίας της κοινωνίας τιμωρήθηκε από την Διευθύντρια του σχολείου η οποία βρέθηκε σε ρόλο δικαστή. Ως Νεολαία Συνασπισμού δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στη 17χρονη μαθήτρια και διαμηνύουμε σε όλους εκείνους που θέλουν τη νεολαία πειθαρχημένη και υποταγμένη πως το ποτάμι της αντίστασης δεν γυρίζει πίσω. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού.