Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Χανιά ως απάντηση στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο της συγκέντρωσης των χρυσαυγιτών, ώστε οι δύο πλευρές να μην συναντηθούν.

Ads

 
Η συγκέντρωση των νεοναζί – με μικρή συμμετοχή – πραγματοποιείται «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προφυλακισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής». Νωρίτερα ξεκίνησε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο με την συμμετοχή οργανώσεων, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων. Ένταση επικράτησε προσωρινά την ώρα που ξεκινούσε η συγκέντρωση των νεοναζί.
 
Όπως αναφέρει το Cretalive.gr το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε με σημείο αναφοράς την πλατεία Αγοράς, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σε ανακοινώσεις τους οι φορείς ανέφεραν πως η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην πόλη και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια «στην συγκέντρωση μίσους».
 
Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή. «Το κάλεσμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε σύναξη μίσους στην οδό Τζανακάκη είναι μία πρόκληση προς τα αντιφασιστικά αισθήματα όλων μας μετά και την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προκλητικά ζητάνε να βγουν από την φυλακή οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί».