Επίθεση από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, μετά το τέλος προγραμματισμένης ενημερωτικής παρέμβασης στους δρόμους γύρω από την πλατεία Κοραή, με στόχο να απομονωθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. 

Ads

Η παρέμβαση κράτησε για δύο περίπου ώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας “λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και ενώ οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν είχαν αποχωρήσει, έκανε την εμφάνισή της στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Καραϊσκου ομάδα τεσσάρων φουσκωτών τραμπούκων”.

“Στράφηκαν αμέσως στο μέρος μιας συντρόφισσας, βρίζοντας και προπηλακίζοντάς την. Αφού παρουσίασαν στη μεγαλοπρέπειά του το σεξιστικό τους oχετό, στράφηκαν ενάντια σε μετανάστη μέλος της πρωτοβουλίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωσή.

“Όταν ο κατα τα φαινόμενα αρχηγός της ομάδας κρούσης έδωσε το παράγγελμα, ξεκίνησε η επίθεση. Έκανε την εμφάνισή της αλυσίδα που χτύπησε στα τυφλά μέλος της πρωτοβουλίας, ενώ οι φασίστες χρησιμοποίησαν και ξύλα που βρίσκονταν πεταγμένα παραδίπλα. Τα μέλη της πρωτοβουλίας αμύνθηκαν και κατάφεραν να απωθήσουν τους φασίστες, που έστριψαν στο στενό κάτω από τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα του κόσμου”, τονίζει η Πρωτοβουλία και προσθέτει: “οι περαστικοί έδειξαν τα αντιφασιστικά τους αντανακλαστικά, φωνάζοντας συνθήματα ενάντιά στη Χρυσή Αυγή, και τρέποντας τους φασίστες σε φυγή”.

Ads

Σύμφωνα πάντα με την πρωτοβουλία, οι τέσσερις δράστες της επίθεσης κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ωστόσο η πρωτοβουλία πρόλαβε να τους τραβήξει φωτογραφίες. “Λίγο αργότερα ένας από τους συμμετέχοντες στην επίθεση βρέθηκε να συνομιλεί στην πλατεία κοραή με κλιμάκιο της ομάδας Δ, το οποίο προφανώς διερευνούσε την υπόθεση”, αναφέρει η Πρωτοβουλία. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά έχει σημειώθεί μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων.  Σήμερα Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, πραγματοποιείται ανοιχτή σύσκεψη από την Πρωτοβουλία για αντιφασιστική κινητοποίηση ενόψει και της Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΔΥ την Τετάρτη 26/9.