Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται το απόγευμα στον Πειραιά ενάντια στην συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Κοράη, στο πλαίσιο των προεκλογικών εκδηλώσεων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

 
«Οι φασίστες προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, και με πρόσχημα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, επιλέγουν την πλατεία Κοραή στον Πειραιά για να πραγματοποιήσουν ξανά μια συγκέντρωση μίσους. Τα χτυπήματα που έχουν δεχτεί όλο το τελευταίο διάστημα από το αντιφασιστικό κίνημα, εκτός από τις φυλακίσεις, έχουν οδηγήσει σε εσωτερικές κόντρες, που βγαίνουν στην επιφάνεια με αλληλοκαρφώματα των κατα τ’ άλλα αγωνιστών, αποχωρήσεις και διαγραφές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιναζιστική πρωτοβουλία Πειραιά και συνεχίζει:
 
«Με λίγα λόγια, τα ποντίκια έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει. Παρόλα αυτά, η στήριξη που συνεχίζουν να απολαμβάνουν από την κυβέρνηση και τους θεσμούς, με προεξάρχουσα την ΕΛΑΣ, είναι αμείωτη.
 
Με τις πλάτες των ακροδεξιών που στελεχώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτών που απειλούν με απέλαση τους μετανάστες που καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις, οι νεοναζί συνεχίζουν να προκαλούν, καλώντας την Παρασκευή στις 7 με σκοπό να αποπροσανατολίσουν και πάλι, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμα μεγάλη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».
 
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά τονίζοντας πως «η συγκέντρωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ανήμερα μάλιστα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού (21/3), συνιστά πρόκληση για το δημοκρατικό λαό της πόλης μας».
 
«Η εγκληματική Οργάνωση με τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και Ελλήνων, πολλές εκ των οποίων σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με νωπό ακόμα το αίμα του Παύλου Φύσσα, με τη μισή Κοινοβουλευτική της Ομάδα προφυλακισμένη, υπό το βάρος κακουργηματικών κατηγοριών, έχει το θράσος να συνεχίζει να προβάλλει δημόσια το αποκρουστικό της πρόσωπο και τις μισαλλόδοξες πολιτικές της θέσεις. Οι πολίτες του Πειραιά, γνωρίζουν τι σημαίνει φασισμός και σύντομα θα δώσουν στους νεοναζί την πολιτική απάντηση που τους αρμόζει, κάνοντας το λόγο και τις πρακτικές τους, θλιβερό παρελθόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.