Υπέρ  της καταγγελίας της απόρριψης ανάπλασης του άλσους  και εξουσιοδότηση του δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες για την υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων του δήμου, τάχθηκε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος «Στο Κόκκινο».

Ads

Είχε προηγηθεί ένταση με οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου. Δυνάμεις των ΜΑΤ εκκένωσαν την αίθουσα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών. «Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη, νίκη ενάντια στο φόβο και νίκη της ίδιας της δημοκρατίας.  Η σημερινή απόφαση όχι μόνο δεν είναι εναντίον του κόσμου της ΑΕΚ και του δικαιώματος να χτίσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά είναι μια απόφαση που υποστηρίζει αυτό το αίτημα και αυτό θα αποδειχτεί με έργα και με πράξεις το αμέσως επόμενο διάστημα», δήλωσε ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και με απειλές και ύβρεις επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και με ρίψη αντικειμένων, κατά του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, καθώς η απόφαση για το άλσος ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην φυσική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρισκόταν και το παλιό γήπεδο της ομάδας.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και εκκένωσαν την αίθουσα, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών και των οπαδών της ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της έντασης, δύο δημότες, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν. Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση για το ίδιο θέμα στις 22 Δεκεμβρίου είχε διακοπεί όταν δεκάδες άτομα εισέβαλαν στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Ads