Μουσική εκδήλωση, συζήτηση και συλλογική κουζίνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών του Πειραιά, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 23 Ιουνίου, στις 19.30, στην πλαζ Φρεαττύδα. Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή παραχώρησε σε ιδιώτη τις δύο παραλίες, αν και υπήρξε ακυρωτική απόφαση της  Περιφέρειας λόγω νομιμότητας.

Ads

 
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, που διοργανώνει και την εκδήλωση, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «οι παραλίες είναι ελεύθερος  – δημόσιος – κοινόχρηστος χώρος και η εκλεγμένη δημοτική αρχή οφείλει να διαφυλάξει αυτόν τον χαρακτήρα τους, σεβόμενη το Σύνταγμα και την βούληση των Πειραιωτών».
 
«Οι κάτοικοι του Πειραιά αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια. Λέμε ΟΧΙ στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας. Όλοι μαζί καλούμε τον Δήμαρχο Κο Β. Μιχαλολιάκο να ανακαλέσει την απόφασή του και να μην παραχωρήσει τις παραλίες μας σε ιδιώτες», σημειώνει η Πρωτοβουλία.
 
Η Πρωτοβουλία καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στην «γιορτή των κατοίκων» το Σάββατο, στη Φρεαττύδα. «Συζητάμε και ενημερωνόμαστε. Μαγειρεύουμε και φέρνουμε το φαγητό μας στην παραλία στήνοντας ένα μεγάλο, συλλογικό, υπαίθριο φαγοπότι. Με τη συνοδεία μουσικής, αναβιώνουμε το έθιμο του ‘Αη Γιάννη του Κλήδονα ανάβοντας και πηδώντας τις φωτιές».
 
«Οι παραλίες ανήκουν σε όλους. Δεν είναι εμπορεύματα να δίνονται προς εμπορική εκμετάλλευση σε ιδιώτες», καταλήγει το κάλεσμα.