Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή το απόγευμα φιλοζωϊκές οργανώσεις και πολίτες στα Νέα Στύρα Ευβοίας, έξω από την ταβέρνα ο ιδιοκτήτης της οποίας σκότωσε μια αδέσποτη σκυλίτσα, τη Μάγκυ, δελεάζοντάς την με φαγητό και χτυπώντας μέχρι θανάτου στο κεφάλι με μια καρέκλα.

Ads

Η ενημέρωση και ο συντονισμό της κινητοποίησης γίνεται από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν. Για την ώρα της συγκέντρωσης και το μέρος μπορείτε να ενημερωθείτε από την σχετική σελίδα στο Facebook.

«Την Κυριακή θα συναντηθούμε, ώστε να ξεκινήσουμε μια εκδρομούλα στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Καταστηματάρχης της περιοχής, δελεάζοντας με φαγητό μια αδέσποτη σκυλίτσα, της κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι. Η Μάγκυ υπέκυψε χθες βράδυ, μετά την κακοποίηση που υπέστη από το κτήνος. Απαιτούμε δικαιοσύνη και γι’ αυτήν την ψυχούλα, που το μόνο της σφάλμα ήταν ότι ήταν αδέσποτη”, γράφουν στην αντίστοιχη ομάδα στο facebook οι διοργανωτές», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Όπως ανακοίνωσε η «Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων» σε βάρος του ιδιοκτήτη έχει ασκηθεί μήνυση. Τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν τόσο άγρια, που σύμφωνα με τις πληροφορίες η κτηνίατρος που εξέτασε τη σκυλίτσα δήλωσε συγκλονισμένη από τη βιαιότητα των χτυπημάτων.

Ads